Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Här är Zlatans sms till vännen efter matchen

Publicerad

Efter Zlatan Ibrahimovics uppvisning mot England skickade Ajax-scouten John Steen Olsen ett sms till fyramålsskytten.

Där skrev han kort och gott "Fantastiskt Zlatan!".

Svaret kom snabbt.

– Han svarade med ett sms där det bara stod "Ja, självklart.", säger dansken till TV2.

Hela världen uppmärksammar i dag Zlatan Ibrahimovics uppvisning i onsdagens träningslandskamp mot England.

PSG-stjärnan gjorde det mesta rätt och noterades för fyra mål i 4–2-segern på Friends arena.

Särskilt stor uppmärksamhet fick 4–2-målet som Ibrahimovic satte dit efter en bicykleta långt utifrån.

"Har bra kontakt"

Framför tv:n satt dansken John Steen Olsen som för tolv år sedan upptäckte Ibrahimovic i Malmö FF för Ajax räkning.

Ajax-scouten tog snabbt fram sin mobil för att skicka ett sms till sin nära vän efter matchen.

Svaret kom snabbt.

– Jag skickade direkt ett sms där jag bara skrev "Fantastiskt Zlatan!". Han svarade snabbt med ett sms där det bara stod "Ja, självklart.", säger John Steen Olsen till danska TV2.

– Vi har fortfarande riktigt bra kontakt och pratar med varandra några gånger i veckan. Så jag är glad för hans skull. Men även för svenskarnas skull.

"Fantastiskt mål"

Som alla andra är John Steen Olsen mest imponerad av 4–2-målet.

– Han gjorde en fantastisk match och fick äran att göra det första målet på den nya nationalarenan. Och så gjorde han ju till slut det där fantastiska målet också, säger han till TV2.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag