Foto: Andreas SandströmFoto: Andreas Sandström
 Foto: Andreas Sandström
Sverige får möta Eden Hazards Belgien. Foto: Facundo Arrizabalaga / Epa / TtSverige får möta Eden Hazards Belgien. Foto: Facundo Arrizabalaga / Epa / Tt
Sverige får möta Eden Hazards Belgien. Foto: Facundo Arrizabalaga / Epa / Tt
Robbie Keane och Irland i Sveriges grupp Foto: Andreas L ErikssonRobbie Keane och Irland i Sveriges grupp Foto: Andreas L Eriksson
Robbie Keane och Irland i Sveriges grupp Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Anders Wiklund/TtFoto: Anders Wiklund/Tt
 Foto: Anders Wiklund/Tt

Här är Sveriges grupp i fotbolls-EM 2016

Publicerad

PARIS/STOCKHOLM. Sverige får en klurig väg vidare från gruppspelet i EM.

Sverige hamnade i grupp E tillsammans med Belgien, Irland och Italien.

– Jag hade hellre tagit ett annat lag än Italien från den seedningsgruppen, säger Erik Hamrén.

Nu är det klart.

Efter en lång och spännande lottning står det klart att Sverige hamnade i grupp E tillsammans med Belgien, Irland och Italien.

Belgien var det första laget som lottades till gruppen och följdes av Irland från den fjärde seedningsgruppen.

Därefter var det dags för Sverige och många höll säkert tummarna för att Sverige skulle få Lars Lagerbäcks Island som spelar i grupp F. Men i stället blev det grupp E.

Från seedningsgrupp två lottades Italien in i gruppen och då skakade förbundsbasen Karl-Erik Nilsson på huvudet. Förbundskapten Erik Hamrén förstår Nilssons reaktion.

– De har inte varit lika starka i kvalspelet som de brukar vara. Men de är av tradition ett bättre mästerskapslag, så jag hade hellre tagit ett annat lag än Italien från den seedningsgruppen, säger han.

Vet hur starka de är som slutspelslag. de var pott 1-lag för mig.

 

LÄS MER: Här spelar Sverige sina matcher

Det gäller för Sverige

För Sverige är det spelorterna Paris, Toulouse och Nice som gäller. Den första matchen spelas mot Irland på Stade de France i Paris den 13 juni.

En nyckelmatch för Sverige.

– Italien och Belgien är lite favoriter och vi och Irland är lite outsiders. Så det blir en viktig match för oss då Belgien och Italien är favoriter, säger Hamrén.

Den andra matchen avgörs i Toulouse den 17 juni då Sverige möter Italien innan gruppen summeras med match mot Belgien den 22 juni i Nice.

– Vi vann mot Frankrike på EM senast så vi har visat att vi kan slå topprankade lag.

Vinner Sverige gruppen får vi möta tvåan i grupp D, vilket kan bli Kroatien, Tjeckien eller Turkiet bakom Spanien.

Slutar vi tvåa i gruppen får vi möta vinnaren i grupp F som lär bli Österrike eller Portugal.

Slutar vi trea i gruppen och lyckas ta oss vidare som en av de fyra bästa treorna får vi möta vinnaren i grupp D eller A. Förmodligen Spanien eller Frankrike.

 

LÄS ÄVEN: Här är allt du behöver veta inför fotbolls-EM 2016.

Det sa de på scen

När lottningen var slut så gick Hamrén upp och minglade med bland andra Italiens förbundskapten Antonio Conte på scen.

Där utbyttes lite trevligheter enligt förbundskaptenen.

– Det blir ju lite kommentarer givetvis. Jag pratade med Belgiens assisterande förbundskapten inför lottning och vi skämtade om att vi skulle mötas, så vi skrattade lite åt det där. En lottning är spännande för alla, så när man står där uppe så skrattas det lite. Både jag och Irlands förbundskapten tyckte det var lite tufft med Italien.

Vågar man säga att man kommer att slå dem i EM när man står där?

– Nej, det finns ingen anledning att säga så. Vi är inga boxare utan vi gör upp på plan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag