Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNFoto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Här är skrällarna till januariturnén

Publicerad

Förbundskapten Janne Andersson har tagit ut sina 25 spelare till januariturnén.

Bland skrällarna finns Silkeborgs anfallare Gustaf Nilsson och Häckens Joel Andersson.

– Jag hoppas att det här ger dem steg att bli bättre fotbollsspelare, säger Andersson.

Under tisdagen tog förbundskapten Janne Andersson ut en 25 man stark trupp som ska representera Sverige under januariturnén i Abu Dhabi. Förbundskaptenen underströk att det finns ett utbrett intresse bland de allsvenska lagen att få med sina spelare.

– Ingen som jag har pratat med i klubbarna tycker att det är en dålig idé med januariturnén. Det vi absolut inte vill ha är att vi inte vill ha spelare skadade, säger Andersson.

"Finns några frågetecken"

I truppen fanns överraskningar som Silkeborgs anfallare Gustaf Nilsson och Häckens ytterback Joel Andersson. Däremot saknades till exempel målvakten Robin Olsen.

– Vi siktar på att ta med spelare från de nordiska lagen. Robin är etablerad i landslaget och vi vill se nya spelare i första hand. De spelare som har varit med och spelat tycker vi att vi har koll på, säger Janne Andersson.

– Det finns några frågetecken kring vissa spelare som kan byta klubbar. Men i dagsläget är alla de här uttagningsbara, fortsätter han. 

Turnén äger rum 2-12 januari och Sverige spelar två matcher.

SVERIGE TRUPP:

MÅLVAKTER

Pontus Dahlberg, IFK Göteborg

Andreas Linde, Molde

Jacob Rinne, Ålborg

BACKAR

Joel Andersson, Häcken

Franz Brorsson, Malmö FF

Johan Larsson, Bröndby

Rasmus Lindkvist, AIK

Joakim Nilsson, Elfsborg

Sotirios Papagiannopoulos, Östersund

Anton Tinnerholm, Malmö FF

Jacob Une Larsson, Djurgården

Linus Wahlqvist, IFK Norrköping

MITTFÄLTARE/ANFALLARE

Magnus Eriksson, Djurgården

Robert Gojani, Jönköpings södra

Jiloan Hamad, Hammarby

Kristoffer Olsson, AIK

Kalle Holmberg, IFK Norrköping

Oscar Lewicki, Malmö FF

David Moberg Karlsson, IFK Norrköping

Kerim Mrabti, Djurgården

Gustaf Nilsson, Silkeborg

Erdal Rakip, Malmö FF

Ken Sema, Östersund

Carlos Strandberg, Malmö FF

Simon Tibbling, Bröndby

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag