Foto: HEIKO BECKER / IMAGO/HMB-MEDIA/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: HEIKO BECKER / IMAGO/HMB-MEDIA/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: HEIKO BECKER / IMAGO/HMB-MEDIA/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: VINCENT JANNINK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: VINCENT JANNINK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: VINCENT JANNINK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HEIKO BECKER / IMAGO/HMB-MEDIA IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: HEIKO BECKER / IMAGO/HMB-MEDIA IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: HEIKO BECKER / IMAGO/HMB-MEDIA IMAGO SPORTFOTODIENST

Här är Norges tunga start på fotbolls-EM

Publicerad

BREDA. Norge gick in som knappa förhandsfavoriter i sin EM-grupp.

Men fick en mardrömsstart när men föll i premiären mot värdnationen Nederländerna.

Sveriges chanser att få möta värdnationen vid eventuellt avancemang ökade därmed avsevärt.

Det är inte bara Pia Sundhage som slåss för ett svenskt EM-guld.

Norge ska med hjälp av nytillträdda svenska förbundskaptenen, Martin Sjögren, gå hela vägen till final.

Men starten på fotbolls-EM blev inte alls som man tänkt sig. Hemmanationen Nederländerna övertygade och vann EM-premiären med 1–0 i Utrecht. Hela 21 732 åskådare – publikrekord för damfotboll i landet, enligt TT – letade sig till arenan för att se sitt lag vinna.

Lieke Martens var nära på att ge Nederländerna ledningen, och kort därefter Arsenalstjärnan Vivianne Miedema. Men Norge höll tätt – tack vare veteranen Ingrid Hjelmseth i målet.

 

LÄS MER: Se alla mål från fotbolls-EM i Expressen TV

van den Sanden satte 1-0

I den 66:e minuten kom till slut utdelningen. Lieke Martens fick bollen till vänster utanför straffområdet och slog ett perfekt skruvat inlägg strax framför Norges mål.

Där dök Shanice van den Sanden upp och nickade in 1–0.

I slutet av matchen var värdnationen närmare 2-0 än Norge var en kvittering – men matchen slutade 1-0. Vinnaren och tvåan i Sveriges grupp ställs mot vinnaren/tvåan i Nederländernas grupp, och därmed ökade Sveriges chanser att få möta just Nederländerna vid ett eventuellt avancemang.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag