Foto: Sebastian Lindberg
 Foto: Sebastian Lindberg

Här är Erik Hamréns startelva mot Finland

Publicerad

ABU DHABI. Här är den svenska startelvan mot Finland.

Erik Hamrén satsar på Gustav Engvall och Mikael Ishak på topp - samt låter Gustav Svensson och Emil Bergström få en ny chans från start.

I målet får AIK:s Patrik Carlgren chansen.

Gif Sundsvalls mittback Joakim Nilsson var tänkt att starta men lunkade av skadad.

- Han får stå över. Vi vill inte riskera något, säger Hamrén.

Idag genomförde Sverige det sista träningspasset under Januariturnén i Abu Dhabi. Imorgon väntar match mot Hasse Backes Finland och sedan bär det av hem till Sverige. Till matchen mot Finland blir det ändringar i startelvan.

Erik Hamrén satsar på Gustav Engvall och Mikael Ishak på topp. Mittfältet består av Niklas Bärkroth, Marcus Rohdén, Gustav Svensson och Viktor Claesson.

Patrik Carlgren får chansen från start i målet.

I backlinjen är det därmed osäkert vilka som bildar mittbackspar.

"Vill inte riskera något"

Gif Sundsvalls Joakim Nilsson startade hela den taktiska träningen tillsammans med Emil Bergström. Men i slutet av träningen lunkade Nilsson av efter känningar i ena knät.

Han missar nu också matchen på grund av skada.

- Vi vill inte riskera något vad det gäller Joakim så därför får han stå över. Annars kommer det bli en del byten även den här matchen. Jag kommer nog också att låta Jacob Rinne få chansen till speltid. Där har jag inte bestämt mig ännu.

Patrik Carlgren kommer att starta i målet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag