Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har alla möjligheter att göra det riktigt bra”

Linda Sembrant spelar till vardags i italienska Juventus.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lina Hurtig är Juventus senaste nyförvärv från Sverige.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

I slutet av augusti skrev Lina Hurtig ,24, kontrakt med italienska Juventus. 

Där finns sedan tidigare Linda Sembrant som välkomnar ett nytt svenskt ansikte.

– Det ska bli spännande att se hur hon kan slå sig in där, säger Linda Sembrant.

Linda Sembrant stoppades från Algarve Cup i mars på grund av coronasituationen i Italien. Men till EM-kvalet mot Ungern följt av Island är hon nu återigen tillbaka i landslagströjan. 

En annan Juventusspelare som precis skrivit på ett tvåårskontrakt för de italienska mästarna är Lina Hurtig som lämnat Sverige och Linköping för att ta klivet utomlands. Att få en lagkamrat från landslaget till Juventus är någonting som Linda Sembrant välkomnar. 

– Det känns väldigt spännande tycker jag. Det är en spelare som har väldigt mycket kvalitéer. Så personligen tycker jag det ska bli otroligt kul. Se vad hon kan göra i Juventus. Jag tror hon har alla möjligheter att göra det riktigt bra där nere. Det ska bli spännande att se hur hon kan slå sig in där, säger Linda Sembrant. 

”Finns alla förutsättningar”

Lina Hurtig har bara hunnit vara i Italien en kort tid, men även hon uppskattar att ha en till svenska i laget. 

– Jag hänger som en svans efter henne där. Jag förstår ingenting av vad de andra säger, sa Lina Hurtig tidigare i veckan. 

Linda Sembrant ska bland annat ha visat Lina Hurtig runt om anläggningen, som är av riktigt hög klass.

– Jag kan ju bara jämföra med Linköping. Men skillnaden är ju förutsättningarna rent träningsmässigt. Anläggningen och allt runtomkring där. Det finns alla förutsättningar att lyckas känns det som. sa Lina Hurtig tidigare i veckan. 

Sverige möter Ungern 17 september och Island 22 september i EM-kvalet.