Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hånas av Danmark efter klara förlusten

Foto: LISELOTTE SABROE / RITZAU SCANPIX VIA REUTERS X01348
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LISELOTTE SABROE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

KÖPENHAMN. Danmark besegrade Sverige i vänskapsmatchen.

Sedan sågade vikarierande förbundskapten Ebbe Sand den svenska matchplanen.

– Det är inte så vi vill spela fotboll, säger Sand. 

Danmark hade stora bekymmer inför mötet med Sverige i Köpenhamn. Hela tjugo spelare missade matchen på grund av isolering, coronasmitta eller karantänsregler. Ett mindre namnkunnigt lag, med hela fyra debutanter från start, kunde ändå besegra Sverige med 2-0.

Ebbe Sand fick leda danskarna från sidlinjen efter att både förbundskaptenen Kasper Hjulmand och assisterande Morten Wieghorst tvingats till isolering. Sand var jublande glad efter segern.

– Det var en imponerande prestation av oss med tanke på vår uppladdning. Hatten av för alla spelare och våra åtta debutanter. Laget arbetade stenhårt. Det var en fantastisk stämning i omklädningsrummet, säger Sand.

Sammanlagt gjorde åtta spelare sin landslagsdebut på onsdagskvällen. En av dem var Jens Jönsson som spelade 90 minuter på innermittfältet. 

– En riktig höjdpunkt i min karriär, säger Jönsson.

Danska sågningen: ”Om vi ska vara positiva...”

Ebbe Sand hyllade danskarnas spel och skickade samtidigt en passning till svenskarna.

– Det var rätt enkelt att spela sig ur deras press om vi ska vara positiva och kalla det press, säger Sand och fortsätter:

– De väljer att vänta på att vi ska göra fel och kontra på det. Det är inte så vi vill spela fotboll. Alla kan lätt se skillnaderna på hur vi tog oss an den här matchen.

Svenskarna var självkritiska efter förlusten. Jordan Larsson var inte nöjd med det han fick se från bänken i första halvlek.

– Vi skapade inte så mycket och ingen var riktigt där. Ingen ville ha bollen. Det var mest långbollar, om jag ska vara ärlig. Det blir bättre i andra, säger anfallaren som fick hoppa in i 64:e minuten.

Peter Wettergren, vikarierande förbundskapten, var också självkritisk till insatsen:

– Matchen är i stort sett en typisk träningsmatch där Danmark har mycket boll. Vi ville ligga lågt och hitta rätt i vår kompakthet. Fram till deras första mål ser det okej ut, däremot önskar jag lite mer när vi har bollen. Där finns det saker vi verkligen måste förbättra. Men Danmark var väldigt bra, säger Wettergren.

På lördag spelar Sverige igen, då i Nations League mot Kroatien på hemmaplan.