Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Han petas - Carlos Strandberg startar

Publicerad

Håkan Ericson petar Gustav Engvall mot Polen. 

Enligt SportExpressens uppgifter går Carlos Strandberg in från start i stället. Det var också den enda ändringen jämfört med matchen mot England när spelarna fick startelvan under måndagen. 

Håkan Ericson bjöd på två överraskningar i startelvan mot England. Muamer Tankovic, nyckelspelare i EM-kvalet bänkades tillsammans med Carlos Strandberg. 

I båda fallen motiverade förbundskaptenen det med att han var osäker på spelarnas matchform då både Strandberg och Tankovic fått lite speltid i sina respektive klubblag. 

Engvall ser ut att petas 

Alexander Fransson tog platsen till vänster och Gustav Engvall spelade bredvid Pawel Cibicki i anfallet. Det blev 0-0 mot England efter att Linus Wahlqvist missat en straff i den 81:a minuten.

 

LÄS MER: Spelarnas löfte till "den gula väggen"

 

När det nu är dags för den andra EM-matchen ändrar Ericson om i anfallet.  

Strandberg går in

Enligt SportExpressens uppgifter var förbundskaptenen osäker på vänsterkanten senast och han testade Niclas Eliasson på gårdagens stängda träning. Men där väljer Ericson att köra vidare på Alexander Fransson. 

 

LÄS MER: AIK nära dubbelvärvning från utlandet

Carlos Strandberg i stället för Gustav Engvall blir därmed den enda ändringen jämfört med matchen mot England - och spelarna fick startelvan under måndagsförmiddagen. 

Samtidigt skakas det polska laget av interna stridigheter då backen Krystian Bielik sågade sina lagkamrater efter förlusten mot Slovakien. 

Nu har Bielik tvingats be om ursäkt.

- För oss är saken utredd nu, säger förbundskaptenen Marcian Dorna.

Sveriges startelva

Anton Cajtoft 

---

Linus Wahlqvist

Jacob Une-Larsson

Filip Dagerstål

Adam Lundqvist 

Simon Tibbling

Kristoffer Olsson,

Melker Hallberg

Alexander Fransson 

---

Carlos Strandberg

Pawel Cibicki.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag