Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han petas - Carlos Strandberg startar

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Håkan Ericson petar Gustav Engvall mot Polen. 

Enligt SportExpressens uppgifter går Carlos Strandberg in från start i stället. Det var också den enda ändringen jämfört med matchen mot England när spelarna fick startelvan under måndagen. 

Håkan Ericson bjöd på två överraskningar i startelvan mot England. Muamer Tankovic, nyckelspelare i EM-kvalet bänkades tillsammans med Carlos Strandberg. 

I båda fallen motiverade förbundskaptenen det med att han var osäker på spelarnas matchform då både Strandberg och Tankovic fått lite speltid i sina respektive klubblag. 

Engvall ser ut att petas 

Alexander Fransson tog platsen till vänster och Gustav Engvall spelade bredvid Pawel Cibicki i anfallet. Det blev 0-0 mot England efter att Linus Wahlqvist missat en straff i den 81:a minuten.

 

LÄS MER: Spelarnas löfte till "den gula väggen"

 

När det nu är dags för den andra EM-matchen ändrar Ericson om i anfallet.  

Strandberg går in

Enligt SportExpressens uppgifter var förbundskaptenen osäker på vänsterkanten senast och han testade Niclas Eliasson på gårdagens stängda träning. Men där väljer Ericson att köra vidare på Alexander Fransson. 

 

LÄS MER: AIK nära dubbelvärvning från utlandet

Carlos Strandberg i stället för Gustav Engvall blir därmed den enda ändringen jämfört med matchen mot England - och spelarna fick startelvan under måndagsförmiddagen. 

Samtidigt skakas det polska laget av interna stridigheter då backen Krystian Bielik sågade sina lagkamrater efter förlusten mot Slovakien. 

Nu har Bielik tvingats be om ursäkt.

- För oss är saken utredd nu, säger förbundskaptenen Marcian Dorna.

Sveriges startelva

Anton Cajtoft 

---

Linus Wahlqvist

Jacob Une-Larsson

Filip Dagerstål

Adam Lundqvist 

Simon Tibbling

Kristoffer Olsson,

Melker Hallberg

Alexander Fransson 

---

Carlos Strandberg

Pawel Cibicki.