Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han jagas av större lag – behöver flytta utomlands

Oscar Linnér.Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES
Simon Thern.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Muamer Tankovic.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Sotirios Papagiannopoulos.Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

DOHA. I dag inleder det svenska landslaget den årliga januariturnén. Den här gången i Qatar. Här kommer en genomgång av alla spelarna som är med under vinterturnén. 

MÅLVAKTER  

Jacob Rinne, Ålborg 

Gjorde en bra turné förra året och lära vara högaktuell som tredjemålvakt i landslaget vid ytterligare en bra insats här i Qatar.

Oscar Linnér, AIK 

AIK:s guldhjälte jagas av större klubbar och lär behöva en flytt från allsvenskan för att på allvar vara aktuell för Janne Anderssons riktiga A-landslag. 

Isak Petersson, IFK Norrköping 

Tillsammans med Linnér den bäste målvakten i allsvenskan föregående säsong. En bra insats här och han lär vara ett av namnen som Janne överväger inför det kommande året. 

FÖRSVARARE 

Alexander Milosevic, klubblös 

En av allsvenskans bästa försvarare och knackar på dörren till riktiga A-landslaget. Var med redan under Erik Hamréns tid. Måste hitta en klubb utomlands där han får speltid och förtroende. 

Filip Dagerstål, IFK Norrköping 

Hade en bra säsong i Norrköping 2018 och Janne Andersson tror mycket på Dagerstål som kan spela mittback, högerback och även defensiv mittfältare. Måste ta chansen här. 

Joel Andersson, Midtjylland 

Snabb ytterback som är en given pjäs i den danska klubbens lagmaskin. Har varit med på Januariturnén en gång tidigare och måste göra avtryck nu för att han ska vara fortsatt intressant för Janne Andersson. 

Adam Andersson, BK Häcken

En av allsvenskans bästa ytterbackar och den unge talangen går en spännande framtid till mötes. En bra turné och han kan få sitt absoluta genombrott. 

Jonathan Augustinsson, Djurgården 

Nyckelspelare i Djurgården och en av lagets bästa under 2018. Nu måste han visat att han är redo för nästa steg. Men känns inte jättenära riktiga A-landslaget för tillfället. 

Sotirios Papagiannopoulos, FC Köpenhamn

Femte mittback just nu och har kallats in som reserv i Janne Anderssons landslag tidigare. Gick inte in som given startspelare direkt när han kom till FCK men har fått mer förtroende av Ståle Solbakken nu. 

Robin Jansson, AIK 

Framgångssagan Robin Jansson bara fortsätter. Många tycker att den börjar bli tjatig men de lär få leva med den om det fortsätter i den här takten. Intressant att se hur han klarar av konkurrensen i landslaget. 

MITTFÄLTARE 

Simon Thern, IFK Norrköping 

Har ryktats vara på väg till AEK Aten och efter en fin säsong med Norrköping får han nu chansen att visa upp sig för Janne Andersson. Som i så många andra fall lär det dock krävas en flytt från Sverige för att på allvar vara aktuell. 

Tesfaldet Tekie, Östersunds FK 

Flytten till Östersund gjorde Tekie gott då han inte fick speltid i Belgien. Bra med fötterna och måste leverera direkt för att vara fortsatt aktuell. Dock inte nära riktiga A-landslaget just nu. 

Muamer Tankovic, Hammarby

Har enligt rapporter kört stenhårt efter allsvenska uppehållet och det lär krävas en superinsats för att Tankovic ska finnas med i Janne Anderssons tankar i fortsättningen. Har potentialen. 

Hosam Aiesh, Östersunds FK 

Succésäsong med ÖFK och är aktuell för en flytt utanför Skandinavien. Kan spela som ytter och som forward - men känns inte nära en trupp till ett EM-kval i nuläget. 

Melker Hallberg, Vejle BK

Har försvunnit från radarn efter sin flytt från allsvenskan. Nu är han med här i Qatar och det måste betyda att Janne Andersson vill titta närmare på honom. Har potential men oklar status efter tiden i Danmark. 

Daleho Irandust, BK Häcken 

Ung spelare för framtiden och här finns chans till ett potentiellt genombrott. 

Jonathan Levi, Rosenborg 

Har gått helt okej i Rosenborg och är in och ut i startelvan. Intressant att se vad han går för här och blir ett test för mittfältaren. 

Simon Tibbling, Bröndby 

20 matcher, två mål och tre framspelningar i ligan och Tibbling har ryktats vara på väg till såväl FCK som Midtjylland. Lär söka ett klubbyte. Inte direkt högaktuell för EM-kvalet. 

Alexander Fransson, IFK Norrköping

Två mål och en framspelning i Norrköping och mittfältaren var en nyckelspelare i Norrköping som kom tvåa. Fortsätter utvecklingen lär han komma utomlands inom kort. Reserv i A-landslaget, har chansen att slå sig in på allvar. 

ANFALLARE 

Viktor Gyökeres, Brighton 

Svårt att veta var Gyökeres står, efter att han lämnat BP och knappt fått någon speltid alls i Brighton. Mest matcher med U23-laget och här får han chansen att visa upp sig. Ansluter senare på grund av att han är uttagen till en cupmatch med det engelska laget.  

Alexander Jeremejeff, BK Häcken 

Kom med före Linus Hallenius, som kom tvåa i skytteligan i fjol. Ett tecken på att Janne Andersson tror på Jeremejeff och hans spelartyp. En bra turné och en chans till riktiga A-landslaget lär inte vara helt borta. 

Kalle Holmberg, IFK Norrköping 

Det lossnade på slutet i Norrköping men här lär det behövas en flytt utomlands för att han på allvar ska vara med i diskussionen om en plats i Blågult framöver. 

 

LÄS MER: Reportage, långintervjuer och granskningar – besök samlingssidan! 

LÄS MER: Nations League enkelt förklarat: Så tar sig Sverige till EM