Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han inser att han sa det lite för kraftfullt”

Janne Andersson: ”Är enormt tråkigt att behöva prata om det”
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Dejan Kulusevski fick inte starta mot Frankrike och uttryckte förvåning.

Dagen efter matchen har Janne Andersson och spelaren haft ett samtal, någonting som förbundskaptenen medger att han borde haft redan innan laguttagningen blev officiell. 

– Med facit i hand hade det varit jättebra, säger han.

Dejan Kulusevski, som gjorde tio mål och nio assist i Serie A förra säsongen och köptes av Juventus för närmre 400 miljoner kronor i vintras fick inte starta i Nations League mot Frankrike. Efter matchen uttryckte han en viss förvåning över att han inledde på bänken.

– Jag blev chockad. Det har känts jättebra på träningarna, men så är fotbollen, sade han till TV4.

Dagen efter förlusten mot Frankrike säger Janne Andersson att han och spelaren har haft ett samtal om den uteblivna startplatsen och den diskussion som blivit efteråt.

– Vi har pratat i dag och kärnan i det han sa har jag inga problem med, det är den inställningen man ska ha som spelare. Sedan kanske han använde ett lite för starkt ord i sammanhanget som gjorde att det blev en rubrik, men vi har pratat i dag och han inser att han kanske uttryckte sig lite för kraftfullt.

Andersson: ”Det får konsekvenser”

Han vill dock inte gå djupare in på vad de pratade om när han får frågan om det är han själv eller Dejan som tycker att uttrycket som spelaren använde var för starkt.

– Samtal mellan fyra ögon är mellan fyra ögon. Han säger jättebra saker först i intervjun, sedan förstärker han det med att säga att han är i chock och det är det som gör att det blir rubriker. Det har vi pratat om, att det får konsekvenser och vi är väldigt överens.

Förbundskaptenen medger också att han borde ha pratat med Kulusevski redan innan matchen mot Frankrike.

– Med facit i hand hade det varit jättebra om jag hade pratat med Dejan innan, då hade vi inte suttit här i dag. Hade vi haft snacket vi haft i dag i förrgår i stället hade vi inte behövt prata om det här och nu.

TV: Se hela Janne Anderssons presskonferens igen