Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Hade jag varit smart hade jag fattat det...”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

DOHA. Mikael Lustig har ryktats vara i princip klar för AIK. 

Nu talar landslagets back ut om framtiden - och säger att han helst vill skriva nytt kontrakt med Celtic. 

– Vi trivs bra i Glasgow och bollen är hos Celtic. Om de säger att de vill ha mig kvar kommer jag stanna, säger han. 

Mikael Lustig fick som vanligt en kort semester efter sommarens VM-succé I Ryssland. 

Celtic drog i gång försäsongen tidigare med kval till Europaspelet - och nu väntar spanska storlaget Valencia i andra rundan. 

Samtidigt slåss man med ärkerivalen Celtic om ligatitel, en titel som Celtic prenumererat på de senaste åren. Men nu utmanas laget av Steven Gerrards gäng. 

– Ja, Rangers har gjort många värvningar och spelat in mycket pengar. Vi och dom har väl inte vara på riktigt samma nivå den senaste tiden om man ser tillbaka. Men ser man vad de presterat den senaste tiden så är de tvåa li ligan och det har börjat snackas lite om dem. 

– Men vi känner oss som nummer ett fortfarande och vi känner oss väldigt trygga. Vi leder ju ligan fortfarande och hoppas ta en ytterligare en titel. 

Möter Valencia i Europa League

Hur ser du på matcherna mot Valencia? 

– Nej, men det är en  tuff lottning, men samtidigt en rolig lottning. Valencia är ett storlag. Men vi känner att om vi kan straffa dom på hemmaplan så har vi ett bra läge inför returen. Den första matchen blir viktig för oss, säger han. 

När du tittar tillbaka på VM med lite distans, vad tänker du då?`

– Klart att det var väldigt speciellt och bland det största man upplevt i livet. I början när man kom hem försökte man smälta alla intryck, men det var svårt. Jag fick lite semester efter VM där jag var hemma i Umeå, men vi startade upp säsongen ganska tidigt med Celtic och det är klart det var lite jobbigt. Man hade gärna haft lite mer semester efter VM.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

– Samtidigt om man spelar i en klubb som Celtic har man inte råd att ha tankarna någon annanstans så det var bara att försöka fokusera direkt på matcherna. Men jag ska erkänna att det var lite svårare efter VM och man hade som sagt gärna haft någon vecka till ledigt. 

– Det är fantastiskt rolig att spela med landslaget just nu och nu ser vi fram emot EM-kvalet som kommer. 

Tror på VNL som kapten

Vad tycker du att ni i a-landslaget kan utveckla framöver?

– Laget har fungerat väldigt bra under en lång tid och vi har kommit väldigt långt. Men det blir väl i så fall att utveckla vårt offensiva spel till EM-kvalet som kommer här. 

Janne Andersson sa tidigare i veckan att Victor Nilsson-Lindelöf var aktuell för att bli lagkapten den dagen Andreas Granqvist slutar. Hur ser du på det?

– Han är ett kaptensämne, absolut. Han är omtyckt av alla i gruppen och är verkligen en ledare på och utanför planen. Absolut så kommer jag backa Vigge i den frågan om det blir så. 

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det har gått väldigt mycket rykten om att du ska spela i AIK i sommar. Vissa menar att du även är klar för klubben. Vad kan du säga om det?

– Det finns egentligen inget att säga där, för det är inget. Jag har kontrakt med Celtic och hoppas förlänga här. Bollen ligger hos dem. Om de vill att jag fortsätter så stannar jag kvar här. 

Hoppas bli kvar i Celtic

Om Celtic säger att de inte vill utnyttja optionen, är det klart att ni flyttar hem till Sverige då och att AIK kan bli aktuellt?

– Nej, om det händer så får vi se. Inget är klart med att vi ska flytta hem i så fall, då kan det lika gärna bli något annat utomlands. Men jag hoppas vara kvar i Celtic, men om det inte blir så är jag säker på att jag hittar något där jag trivs. 

– Det viktiga är att det ska vara bra för familjen och även fotbollsmässigt. 

Det var efter att du var med på AIK:s guldfirande som ryktena tog fart? 

– Ja, och hade jag varit lite smart hade jag fattat att det skulle komma ut att jag var med dem och att det skulle börja ryktas. Men det var liksom inget mer med det. Sebastian Larsson ringde och visste att jag var i Stockholm och frågade om jag var sugen på att komma ut. 

– Mer än så var det inte. Det var ingen stor grej. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset