Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Gyllene Tider gör svenska VM-låten

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Markoolio, Tomas Ledin och Magnus Uggla har tidigare gjort mästerskapslåtar till svenska fotbollslandslaget. 

Till sommarens VM-slutspel kommer Gyllene Tider att återförenas för att skriva den svenska VM-låten, tillsammans med Linnea Henriksson.

Låten heter "Bäst när det gäller".

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till, säger Gessle till förbundets hemsida.

Sverige är klart för fotbolls-VM och förberedelserna för förbundskapten Janne Andersson är i full gång.

I förra veckan träningsspelade Sverige mot Rumänien och dessförinnan mot Chile. I maj kommer den slutgiltiga VM-truppen att tas ut.

Nu står det också klart vilka som gör den officiella VM-låten för svenska fotbollsförbundet och landslaget. Gyllene Tider, som inte har spelat tillsammans sedan de återförenades för en turné år 2013, gör comeback, något som Aftonbladet rapporterade först om.

Per Gessle: "Enormt stolta"

Tillsammans med Linnea Henriksson, som presenteras som "gästartist", ska de framföra låten "Bäst när det gäller"

- Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle till förbundets hemsida.

"Bäst när det gäller" har redan spelats in. Arbetet genomfördes i mitten av mars tillsammans teknikern Stefan Boman och Gyllene Tider som producenter.

– Jag hade faktiskt haft titeln i huvudet ett tag, men nu fick man ju en anledning att skriva färdigt en text också, säger Gessle. 

"En text fylld av fotbollsreferenser"

– Det blev dels en liten historia om ett par som är bäst när det gäller men också en text fylld av fotbollsreferenser som de flesta känner igen. Linnea Henriksson var med oss på vår senaste turné för några år sedan och vi blev superglada att hon vill vara med på den här resan också, fortsätter han.

Tidigare mästerskapslåtar som GES - "När vi gräver guld i USA" (VM 1994), Magnus Uggla - "Vi ska till VM" (VM 2002), Markoolio - "In med bollen" (EM 2004) och Tomas Ledin - "Vi är på gång" (VM 2006) har blivit starkt förknippade med respektive mästerskap.