Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Bara kärlek – varför ska inte det tillåtas?"

John Guidetti i mixade zonen.Foto: Expressen TV
Ola Wenström.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Viasatprofilen Ola Wenström dömde ut MMA som "våldsglorifierande".

 Landslagsanfallaren John Guidetti var på plats i Globen - och är av en annan uppfattning.

– Direkt efter fajten är det full respekt. De kramas och pussar varandra på kinden, säger Guidetti. 

Kort efter Alexander "The Mauler" Gustafssons seger mot Glover Texeira i Globen riktade Ola Wenström stenhård kritik mot MMA-sporten på Twitter.

"UFC-tittande ändå. Svär i elittyckarkyrkan. Hur hamnade vi här? Så vidrigt vedervärdigt och - tror jag - våldsglorifierande samhällsfarligt". 

På plats i Globen satt landslagsanfallaren John Guidetti. 

Och Celta Vigo-anfallaren var mycket nöjd med vad han fick se i Globen.

– Vilket tryck! Jag gillar det där, en comeback. Han hade press på sig och kom in i ett fullsatt Globen och levererade. Det var häftigt att sitta så långt fram, man hörde nästan smällarna. Man fick nästan en klump i magen, säger Guidetti som inte håller med om Ola Wenströms kritik.

 

LÄS OCKSÅ: "Hur hamnade vi här? Vedervärdigt, vidrigt" 

John Guidettis svar efter Wenströms kritik

– Så anser jag det inte. Direkt efter fajten är det full respekt. De sitter och kramar varandra och pussar varandra på kinden. Det är bara kärlek. Det är en idrott, och varför ska kampsport inte vara tillåtet?

John Guidetti kommer från sin andra säsong i spanska Celta Vigo. 

Guidetti gjorde tio mål och sju assist på drygt 40 matcher i liga och cuper, men trots det har det spekulerats i spansk press att Celta vill sälja honom. 

– Jag hann inte ens smälta det, för dagen efter stod det något annat. Jag trivs jättebra i Spanien, har gjort mitt bästa år där och nästa säsong kommer vi att göra det ännu bättre, säger John Guidetti. 

 

LÄS MER: Sverige mot Frankrike – så följer du matchen.