Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guidetti hyllar sin fru – efter tuffa perioden

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

John Guidetti kallades in som reserv i landslaget och åkte direkt. 

Detta efter en tid då flyttarna duggat tätt och familjelivet inte har varit helt enkelt. 

Då passar han på att hylla sin fru som dragit ett stort lass.

– Att man har någon som backar ens rygg och att man får leva ut sin dröm det är jag otroligt tacksam för, säger anfallaren.

John Guidetti har haft svårt att ta en startplats i Alaves och lånades under förra säsongen ut till Hannover i tyska andraligan. I Tyskland gjorde han tre mål och två assist på 14 matcher innan säsongen tog slut och flytten gick tillbaka hem till Spanien. 

Framöver vet han inte riktigt vad som händer, men kontraktet med Deportivo Alaves löper ända till den sista juni 2022.

– Fotbollsvärlden har vänts upp och ned, det är en väldigt speciell situation och därför tror jag att det är väldigt svårt att veta vad som ska hända. Jag tror att fotbollen kommer att vara annorlunda en bra tid framöver, säger han och fortsätter:

– Jag tar en dag i taget, vad framtiden har att erbjuda får vi se.

Inledningsvis var han inte uttagen i landslagstruppen, men i början av samlingen kom ändå samtalet från Janne Andersson.

– Jag blev glad när han ringde och jag har tränat bra i Spanien. Vi har en ny tränare som är väldigt härlig, vi har tagit bort all löpning och tränar bara med boll. Det passar mig bra så jag känner att jag är i bra form.

– Det var kul att jag fick spela (mot Frankrike), det blev snabba puckar med resa och så vidare men det är alltid kul när Janne ringer. Jag tackade ja direkt, säger Guidetti om att bli inkallad som reserv i landslagstruppen.

”Det har varit enormt påfrestande”

Samtidigt menar han att den senaste tiden, med allt vad coronapandemin har inneburit och dessutom att han själv flyttat fram och tillbaka med familj och två barn inte har varit helt enkel. 

– Det har varit enormt påfrestande, framför allt för min fru skulle jag säga. Barnen har inte gått i skolan på jag vet inte hur länge, min dotter gick första dagen och sedan ringde Janne på kvällen och så drog vi igen, säger Guidetti och fortsätter:

– Det har varit många månader som hon har varit hemma med båda barnen eftersom allt har varit stängt och jag är borta extremt mycket. Jag saknar familjen så klart, väldigt mycket, men det är bara en stor eloge till alla våra människor runtomkring oss som ställer upp för oss i alla lägen och gör det här tillsammans med oss. 

– Utan dem hade det inte varit möjligt att bara få ett samtal och åka direkt. Man har ett ansvar som förälder, men att man har någon som backar ens rygg och att man får leva ut sin dröm det är jag otroligt tacksam för.

https://www.instagram.com/p/CDotCJ3jdSQ/?hl=sv