Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Hur är det möjligt? – fattar ingenting”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Först oroväckande bilder. 

Sedan stod Robin Olsen för en monsterräddning mot Grekland. 

– Varför slår han sig inte i ett topplag? Hur är det möjligt? Jag fattar inte, säger experten Hasse Backe i C More. 

Sverige gästade Grekland i Aten och hade en chans att ta ytterligare ett kliv mot VM 2022 i Qatar. 

Under uppvärmningen tvingades svenske målvakten Robin Olsen att kliva av med en befarad handskada. Men minuter senare återvände han och kunde starta VM-kvalmatchen. 

Marklund: ”Kan hålla Sverige kvar i matchen”

Matchen inleddes intensivt och Mattias Svanberg var nära ett ledningsmål men skottet tog stolpe ut. Sedan tog hemmalaget över och hotade flera gånger. I den 29:e matchminuten löpte Vangelis Pavlidis fri, dribblade bort Victor Nilsson Lindelöf och sköt från nära håll. Men Olsen stod för en jätteräddning och styrde bollen till en hörna. 

– Han har gjort så många avgörande räddningar förr och kan nu hålla Sverige kvar i matchen. Sverige ligger inte rätt i positionerna och försvaret lämnas ensamt, säger experten Hanna Marklund i TV4. 

– Man blir förvånad varje gång när man hör att han har svårt att platsa i ett stort lag. Han gör sådana prestationer i landslaget var och varannan match. Nu hamnade han i Championship, hur är det möjligt? Jag fattar inte, säger experten Hasse Backe. 

Grekland tog en blytung seger med 2-1.