Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Granqvist i form - efter sprutorna

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Ifrågasatt inför förra landslagssamlingen.

Nu menar lagkaptenen Andreas Granqvist, 34, att han är i betydligt bättre form.

Det tackar han sprutorna för.

– Vad det var för spruta? Det får du fråga det medicinska teamet, säger han.

Den allsvenska återkomsten har varit tuff för Helsingborg och mittbacksjätten Andreas Granqvist. 34-åringen har stundom varit ifrågasatt för sitt spel och inför förra landslagssamlingen fanns det de som ifrågasatte om ”Granen” verkligen skulle vara given i startelvan.

Resultatet: Två nära inpå prickfria insatser mot Färöarna och Norge.

Sedan dess har Helsingborg tagit två segrar i allsvenskan och det mesta talar för att det blir spel i den högsta serien även nästa säsong. Samtidigt har mittbacksveteranen höjt sig ett par snäpp.

Det kan ha sina förklaringar.

– Jag känner mig mycket bättre, både när det kommer till humör och det kroppsliga, men också formen. Den här sprutan jag har fått har gett väldigt bra effekt och det har varit skönt att känna sig smärtfri de senaste matcherna, säger han.

Vad var det för spruta?

– Det får du ta med läkarteamet. Men den funkar i alla fall. Det är väl nån slags smärtbedövning.

Granqvist: ”Vi har allt i egna händer”

Nu blickar han fram mot bortamatchen mot Malta, en match där Sverige givetvis är storfavoriter. 

– De har varit ganska starka på sin hemmaplan, men det är klart, med rätt attityd ska vi vinna den här matchen och det siktar vi på att göra, säger ”Granen”.

Efter två oavgjorda matcher mot Norge kommer Sverige sannolikt behöva minst en poäng borta mot Rumänien nästa samling. Andreas Granqvist ser ändå ljust på avslutningen av EM-kvalet, där en andraplats ger en biljett till slutspelet i sommar.

– Vi ligger tvåa och har allt i egna händer. Det ser positivt ut. Gör vi det vi ska de här sista fyra matcherna så kommer vi ta den där andraplatsen, säger han.