Andreas Granqvist visar upp den nya frisyren. Foto: Daniel Kristoffersson.Andreas Granqvist visar upp den nya frisyren. Foto: Daniel Kristoffersson.
Andreas Granqvist visar upp den nya frisyren. Foto: Daniel Kristoffersson.
En tårögd Andreas Granqvist, med hår, firar avancemanget. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅNEn tårögd Andreas Granqvist, med hår, firar avancemanget. Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
En tårögd Andreas Granqvist, med hår, firar avancemanget.  Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN

Granqvists förändring – efter jättebragden

Publicerad

MILANO/STOCKHOLM. Andreas Granqvist ledde som lagkapten Sverige till VM. 

Och efter matchen så genomgick han en viss förändring. 

Han dök upp i den mixade zonen med rakad skalle. 

– Vi får se vad frugan säger när hon får se det här, säger Granqvist. 

Andreas Granqvist var en klippa matchen igenom. Sverige var stenhårt tillbakapressade av ett vilt anfallande Italien och hade så gott som inget eget offensivt spel alls. 

Fokus fick ligga på att försvara sig - och det gjorde Sverige med den äran. 

Sverige klarade 0-0 efter en urstark insats med Granqvist som ledare i defensiven. 

Granqvist tvingades raka skallen

Efter slutsignalen bröt Granqvist ut i tårar och omfamnades av sina landslagskamrater. Efter firandet på planen gick Sverige in i omklädningsrummet - och då fick Granqvist genomgå en förändring. 

Här rakar Granqvist skallen. Foto: Instagram

De andra spelarna i laget rakade av håret på honom innan han gick ut i mixade zonen. 

– Man ska inte lova saker i den här gruppen, säger Granqvist med ett skratt. 

– Vi gjorde först ett fantastiskt kval och sen slår ut Italien i Milano. Det kan inte bli så mycket större än så. Då fick de raka av mig håret. Har man lovat så har man. 

Du ser lite ut som John Guidetti nu. 

– Haha, ja, han sa det, att vi är bröder nu.  

– Men skägget behåller jag, annars kommer jag se ut som en 15-åring. 

Granqvist berättade också om känslostormen efter slutsignalen. 

– Det är mycket känslor nu. Att slå ut Italien... det känns helt otroligt att få spela VM i Ryssland. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag