Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granqvist avslutar fotbollskarriären

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Det är över. 

Andreas Granqvist, 36, avslutar fotbollskarriären. 

”Det har varit några tuffa år”, skriver mittbacken på Instagram. 

Marcus Berg, Mikael Lustig och Sebastian Larsson har under veckan meddelat att de tackar för sig i Blågult.  

Nu kommer det även ett besked från Andreas Granqvist. 

Mittbacken skriver på Instagram att han avslutar fotbollskarriären. Han har därmed spelat klart i Blågult och Helsingborg. 

”Det är långt ifrån alla som har fått ha en så lång karriär som jag. Jag har fått spela fotboll på högsta nivå i fem länder. Jag har fått representera mitt land. På senare år som kapten. Det har varit enormt stort för mig. Jag har fått vara med att hjälpa mitt hjärtas klubb HIF tillbaka till Allsvenskan. Vi är inte där vi vill vara idag. Men vi vet alla var vi hör hemma och vi ska tillbaka dit igen”, skriver ”Granen” på Instagram.  

Granqvist: ”Det har varit några tuffa år”

Andreas Granqvist har varit landslagskapten under förbundskapten Janne Andersson. Men mittbacken har åkt på ett par tuffa skador vilket gjorde att han missade i princip hela förra säsongen. Det var också länge oklart om 36-åringen skulle hinna bli spelklar till EM men det gjorde han och då togs han ut av Janne Andersson. 

”Det har varit några tuffa år. Jag har kämpat och slitigt för att kunna göra både mig själv och mina lagkamrater rättvisa ute på planen. Huvudet har velat men kroppen har lite för ofta sagt ifrån. Den senaste tiden har jag pratat med klubben, min familj och funderat mycket själv. Nu är det klart. Jag har helt enkelt gjort mitt. Det är dags att lägga skorna på hyllan”, skriver mittbacken. 

Storspelade i kvalet mot Italien

Andreas Granqvist kommer att endast vara sportchef i HIF. 2004 debuterade han för Skåneklubben och blev kort därefter lagkapten. 

”Inget av det här har jag gjort själv. Det är mycket tack vare att jag haft mycket bra människor runt mig. Till alla tränare, min agent, lagkamrater, fans, tack för att ni hjälpt mig på vägen. Men framförallt tack till min familj. Utan er kärlek och ert stöd hade inget av det jag fått uppleva varit möjligt. Tack för allt”. 

I det svenska landslaget har Andreas Granqvist varit en nyckelspelare. Under VM 2018 gjorde han matchens enda mål i premiärmatchen mot Sydkorea vilket gav Blågult tre poäng. Han storspelade även i kvalet mot Italien 2017. 

Hösten 2017 tilldelades Granqvist guldbollen på herrsidan. Totalt har 36-åringen gjort 87 landskamper i Blågult. 

Även Gustav Svensson slutar i svenska landslaget.  

https://www.instagram.com/p/CRbW6LPpSXl/