Foto: BALDUR BRAGASON / © FILMLANCE INTERNATIONAL AB 2016 PHOTO: BALDUR BRFoto: BALDUR BRAGASON / © FILMLANCE INTERNATIONAL AB 2016 PHOTO: BALDUR BR
 Foto: BALDUR BRAGASON / © FILMLANCE INTERNATIONAL AB 2016 PHOTO: BALDUR BR
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: NURPHOTO - S / MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/SIPA U SIPA USAFoto: NURPHOTO - S / MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/SIPA U SIPA USA
 Foto: NURPHOTO - S / MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/SIPA U SIPA USA

'Granen' erbjuds roll i Beck efter bragden

Publicerad

Andreas Granqvist har hyllats unisont efter bragdmatchen mot Italien.

Nu kommer ett oväntat besked: Den svenske lagkaptenen erbjuds en roll i den folkkära filmserien "Beck".

Det har knappast undgått någon att Sverige är klart för VM, efter två bragdinsatser i playoff mot Italien.

Först vann Sverige hemmamatchen på Friends med 1-0, och sedan höll man rent i returen på San Siro.

Efter matchen i Milano har det svenska laget hyllats stort – och den svenske lagkaptenen Andreas Granqvist har fått ta emot särskilt mycket beröm för sin insats i backlinjen.

Granqvists rensningar var enligt många det som hindrade Italien från att göra mål. "Granen" fick fem getingar i betyg av SportExpressen, och insatsen har även uppmärksammats internationellt.

Granqvist omnämndes som "Sveriges Sergio Ramos" och ikonen Diego Maradona kallade honom för ett torn.

Filip och Fredrik hyllade Granqvist

Under tisdagskvällen tillägnade Filip Hammar och Fredrik Wikingsson mer än halva programmet åt att diskutera Italien-Sverige – och valde att fokusera på Andreas Granqvist i synnerhet.

I programmet kom det fram att Granqvist gillar de svenska deckarklassikerna "Beck".

Bland annat delade TV4-reportern Olof Lundh med sig av informationen, och Granqvist bekräftade det senare själv när han gästade programmet via Skype.

– De är bra, sa "Granen" om filmerna.

 

LÄS ÄVEN: Ikeas sköna hån – efter Italiens hot om bojkott

 

Andreas Granqvist erbjuds roll i "Beck"

Därefter kom Filip och Fredrik med ett oväntat besked.

– Jag och Fredrik pratade med producenten för Beck innan programmet, och vi frågade om han kunde få en statistroll med replik i nästa film. Han sa: "När som helst". Det är alltså klart, sa Filip Hammar.

Andreas Granqvist skrattade när tv-duon delade med sig av nyheten.

– Det låter helt fantastiskt, sa han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag