Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt måltorkan: ”Det var lite extra skönt”

Alexander Isak bröt måltorkan när Sveriges herrar vann mot Ryssland med 2-1.
Isak och Mattias Svanberg firar målet.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Isak i en nickduell under matchen.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Alexander Isak.Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Inget mål sedan den 6 juli.

Men mot Ryssland bröt Alexander Isak sin måltorka när Sverige vann vänskapsmatchen med 2-1.

– Det är alltid skönt att göra mål, säger anfallaren efter matchen.

Alexander Isak gav Sverige ledningen mot Ryssland. På en frispark från Sebastian Larsson nådde han högst och nickade in 0-1 efter 21 minuter. Målet var välkommet för Alexander Isak som fått starta i alla Real Sociedads fem första La Liga-matcher utan att hitta nätet.

– Det är ganska tydligt att det inte var vår starkaste insats som lag, men det är starkt att vi lyckas vinna en sådan här match, säger Isak och fortsätter: 

– Som striker är det alltid skönt att göra mål, och så klart lite extra skönt med tanke på situationen.

Janne Andersson har sedan tidigare sagt att de som startar matchen mot Ryssland med största sannolikhet inte kommer att starta i söndagens Nations League-match borta mot Kroatien. 

Det betyder att Alexander Isak förmodligen får inleda den matchen på bänken, trots kvällens mål.

– Det är ganska tydligt att de som startade i dag är inte tänkta att spela nästa match. Man vet aldrig men så som det ser ut lär jag inte starta nästa match, säger han om situationen.

Backe: ”Kommer lossna i Sociedad”

Alexander Isak byttes ut i matchens 64:e minut och från bänken fick han se Mattias Johansson avgöra matchen. Högerba2cken byttes in i paus i stället för Emil Krafth och fick på ett skott som styrdes in via Rysslands lagkapten Fjodor Kudryashov.

På tilläggstid nickade Aleksandr Sobolev in ett reduceringsmål på hörna men Sverige kunde hålla undan och vinna med 2-1.

– Det här sätter press på Quaison och Berg. Isak visar att han kan förändra en matchbild, säger Hasse Backe i C More efter matchen.

– Janne är säkert oerhört nöjd. Han vill att alternativen bakom ska sätta press, säger Olof Lundh.

På presskonferensen efter matchen fick förbundskaptenen Janne Andersson frågan om vad han tror att målet betyder för Isak.

– Det år svårt att säga vad det betyder. För en forward är det alltid bra att göra mål. Jag fick frågan på en presskonferens tidigare om att han inte gjort mål men för mig är en målskytt en målskytt och han gör ett fint mål på en frispark från Sebastian Larsson, säger Andersson.

Han är nöjd med att Sverige vann matchen.

– Jag är nöjd med att vi är bättre i andra halvlek än i första. Jag tycker att Kristoffer Olsson kommer in och tar tag i vårt mittfältsspel på ett bra sätt. ”Kalle” i målet gör en bra match och Mattias Johansson gör ett bra inhopp. Totalt sett är det en godkänd isats och vi vinner matchen. Det är jag nöjd med.

 

Janne Andersson utvecklar valet av att spela med Alexander Isak och Jordan Larsson i anfallet mot Ryssland.