Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gör flera ändringar i Sveriges startelva

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Sverige vann första VM-kvalmatchen. 

Då väljer Peter Gerhardsson att ändra i startelvan inför mötet mot Georgien. 

– Vi kommer plocka in de spelare vi tror passar för motståndet, säger förbundskaptenen. 

I morgon ställs det svenska damlandslaget mot Georgien i den andra VM-kvalmatchen. Sverige inledde resan mot VM 2023 i Australien/Nya Zeeland med att slå Slovakien med 1–0 på bortaplan i fredags. 

Då startade bland annat Jonna Andersson som vänsterback. Men inför den avslutande träningen meddelade landslaget att Chelseaspelaren lämnar samlingen. 

– Det var ett medicinskt beslut, man testade henne och hon hade inte corona. Men hon kunde inte träna de här träningarna och då är det bättre att hon avviker, säger Peter Gerhardsson. 

”Känns bra att hon tränat fullt”

Skadeläget i den svenska truppen ser däremot bra ut. Samtliga 24 spelare deltog på måndagens träning. 

Huruvida Kosovare Asllani, som inte var redo för 90 minuter i fredags, är redo för en hel match är dock oklart. 

– Jag måste stämma av med Kosse och det medicinska teamet. Det känns bra att hon har tränat för fullt och är på väg åt rätt håll, säger Gerhardsson. 

Mellan stolparna i matchen mot Slovakien fick Jennifer Falk chansen, förbundskaptenen förklarade efteråt att det var en konkurrenssituation som gjorde att Hedvig Lindahl petades. Vem som står mot Georgien avslöjar han däremot inte. 

– Vi kommer prata med målvaktstränaren och väger in vilka motståndare vi möter och således vilka kvalitéer som är bra. Konkurrenssituationen är tuff och bra, och det gillar vi. 

Gerhardsson: ”Flera ändringar”

Klart är det dock att det blir en rad förändringar i den svenska startelvan. 

– Vi har alltid en idé om vilka spelare som passar bäst mot just det motståndet. En del av de tankarna kan förändras på grund av olika saker, ibland skador och ibland prestation. 

– Det kommer bli flera förändringar i startelvan än den mot Slovakien, det är lite de spelartyperna som vi tror kommer passa mot det här motståndet som kommer in, säger han.