Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glas lämnar PSG – klar för storklubben

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Hanna Glas lämnar PSG för tyska storklubben Bayern München. 

Detta bekräftades under tisdagen.

– De har varit väldigt angelägna om att jag ska komma till dem, säger Glas i ett pressmeddelande.

Under hösten 2018 lämnade Hanna Glas allsvenskan för spel utomlands. Hon skrev då på för två år med franska PSG, två år som snart är över och nu går flyttlasset igen efter att ytterbacken fått sparsamt med speltid. 

Efter VM-succén i Frankrike i somras står det klart att nästa klubbadress blir tyska ligatvåan Bayern München.

- Jag är väldigt glad över att ha signat för Bayern München som är en av Tysklands och Europas största klubbar. De har visat ett stort intresse och varit väldigt angelägna om att jag ska komma till dem, säger Hanna Glas i ett pressmeddelande där hon även berättar att det fanns andra klubbar som var intresserade.

– Jag besökte München innan Algarve cup, och sedan stod det mellan tre klubbar innan jag tog beslutet att fortsätta min karriär i Tyskland.

Glas agent Michael Kallbäck:

– Efter Hannas insatser i VM, där hon var en av turneringens bästa spelare har det funnits intresse från några av världens största klubbar.

Till följd av den pågående coronapandemin fick treårskontraktet skrivas på och skickas med post, och enligt Sportbladet kommer Glas tjäna över en miljon netto per år. Försvararen ansluter till Bayern München när hennes kontrakt med PSG går ut i sommar.