Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet om Alexander Isak

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Alexander Isak missade matchen mot Frankrike. 

Men nu meddelar förbundskapten Janne Andersson att 20-åringen är redo mot Portugal. 

Under fredagen meddelade det svenska landslaget att MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin kallats in till Nations League-landskamperna mot Frankrike och Portugal. 

Någon timme inför lördagens match mot Frankrike stod det klart att Alexander Isak lämnats utanför truppen, och förbundskaptenen Janne Andersson berättade att Real Sociedad-anfallaren haft en känning och att det var därför Kiese Thelin kallats in. 

På söndagens presskonferens berättade Janne Andersson mer om Isaks frånvaro i truppen. 

– Vi kan halvmörka för motståndarna ibland, men vi har också ett ansvar mot klubbarna att inte prata för mycket om det. Alex hade en känning i veckan som gjorde att han stod över en träning, sa Andersson. 

Alexander Isak spelklar mot Portugal

Även anfallaren Sebastian Andersson har dragits med en känning, men nu ser både han och Isak ut att vara spelklara mot Portugal. 

– Båda tränade som vanligt i dag. Bägge två är uttagningsbara om det inte kommer en reaktion i morgon, det kan göra det. Så det är roligt, jätteroligt, säger förbundskaptenen Janne Andersson på en presskonferens. 

TV: Se hela Janne Anderssons presskonferens igen