Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet – är långt före tidsplanen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Här är glädjebeskedet till Blågult. 

Enligt initierade uppgifter till SportExpressen går Viktor Claessons rehabilitering från knäskadan bättre än väntat - och redan nu har han börjat jogga och kan springa obehindrat. 

För tillfället ligger han också över en månad före tidsplanen. 

– Jag vet bara att de var väldigt nöjda med rehabiliteringen här i Stockholm, säger landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren. 

Det var i EM-kvalmötet mot Spanien i Madrid som olyckan var framme för landslagets mittfältare Viktor Claesson. Han tvingades att bryta matchen redan efter en halvtimme med en befarad knäskada. 

Landslaget och hans ryska klubb Krasnodar har efter det varit tysta gällande den exakta diagnosen på skadan, men några veckor efter matchen mot Spanien sa Krasnodars tränare Murad Musayev att Claesson skulle bli borta mer än sex månader. 

– Han kommer att bli bort året ut, längre än sex månader, sa den Musayev 

Långt före tidsplanen

Enligt SportExpressens initierade uppgifter både från Ryssland och från Sverige så var Claessons korsband av. Han hade dessutom en skada på menisken och brosket i knät, så det var ingen vanlig korsbandsskada som Claesson ådrog sig.  

Men nu kommer ett glädjebesked till både landslaget och Claesson själv. Rehabiliteringen går fortare framåt än planerat och just nu ligger mittfältaren en månad före sin tidsplan. 

Goda förhoppningar om EM

Det gör att han har goda förhoppningar att komma tillbaka i gott slag till EM-slutspelet i sommar. SportExpressen har tagit del av uppgifter som säger att Claesson redan är ute och joggar obehindrat på gräsplanen i Krasnodar. 

– Jag vet bara att de var väldigt nöjda med rehabiliteringen när de var här i Stockholm, men det var ju bara en kort tid efter skadan. Jag har faktiskt haft på agendan att jag ska ringa Viktor och kommer också att göra det här i dagarna, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren och fortsätter: 

– Jag ska ringa för att se hur det går, men det du säger låter ju bra.