Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Gjort ett större misstag – och då blev jag petad”

Karl-Johan JohnssonFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Johan Larsson, här i BrönbyFoto: BILDBYRÅN

Karl-Johan Johnsson och Johan Larsson befinner sig i franska Guingamp, men båda spelarna kämpar med speltiden. 

Johnsson har förstått det som att ett enda misstag ledde till petningen som hållit honom borta från spel i december.

– Det lät väldigt positivt först, sedan gjorde jag ett misstag och blev satt på bänken så det är lite märkligt, säger han.

Karl-Johan Johnsson har hamnat i en jobbig sits i Guingamp där han är petad sedan i december. Han stod de 17 första omgångarna i ligan och släppte in 34 mål, men det var ett misstag som blev droppen för tränaren Jocelyn Gourvennec.

– Vi gick lite sämre som lag men jag har bara gjort ett lite större misstag sedan tränaren kom och då blev jag petad, säger Johnsson och förklarar att tränaren som anställdes i november från en början verkade positiv.

– När vi var med landslaget under november-samlingen så ringde han mig och sa att han gillade mig verkligen som målvakt och trodde väldigt mycket på mig, så det lät väldigt positivt först. Sedan gjorde jag ett misstag och blev satt på bänken så det är lite märkligt.

Johnsson öppnar även för att se sig om efter en ny klubb om speltiden fortsätter att utebli. 

– Det är klart. Det var snack redan i sommarfönstret att vi ville hitta någonting nytt då. Men då tyckte jag att det inte riktigt var någonting som kändes bra så jag stannade eftersom jag visste vad jag hade i Guingamp.

– Sedan vet man aldrig med fotbollen och nu har det blivit som det har blivit, det kunde jag inte veta innan. Så det är bara att kriga på säsongen ut, det är klart jag vill spela och om det betyder att jag måste byta klubb så får vi se om det går att lösa. Jag har ett år kvar på kontraktet efter den här säsongen.

Lagkamraten missnöjd

Hur längesedan var det du var så här petad? 

– Ja, det var ett tag sedan. Det var väl senast i Sverige i princip och det var väl sex år sedan, så det är klart det känns lite konstigt att inte spela men det är som det är.

Även landsmannen Johan Larsson befinner sig sedan i januari i Guingamp. Och han har det ännu tuffare. 

– Han har varit utanför truppen till och med så det är ingen optimal situation för honom heller, så han är inte jättenöjd. Men han krigar på och vi försöker peppa varandra, säger Karl-Johan Johnsson som även ställer sig frågande till värvningen.

– Ja, särskilt när vi hade två högerbackar och vi kanske hade behövt lite mer offensiva krafter. Vi har haft problem med att göra mål också, men de ville väl ha honom. Han var ju fri från Bröndby men sitter nog på en ganska okej lön hos oss. 

”Svenskarna får jobba på”

Karl-Johan Johnson förklarar att de är noga i Guingamp med att de vill att de utländska spelarna ska anpassa sig till landet snabbt.

– De vill gärna att vi ska snacka franska och så där, och det gör ju jag i alla fall. När tränaren har snack i omklädningsrummet och så där får jag översätta lite men det kan bli så långt så ibland tappar jag bort mig också, men jag drar det i korthet. Jag pratar ju inte flytande franska heller. 

Men du tror att det är fotbollsmässiga skäl som gör att han är utanför?

– I början lade de fram det så att han inte hade anpassat sig riktigt och de ville att han skulle komma in i det bra med språket och så. Först nu har han fått sitt riktiga hus, innan dess har han bott på hotell så det har inte riktigt fallit på plats från början för honom jämfört med vad klubben lovat. De sa att han skulle ha ett hus inom två veckor och så där.

– Men han har haft snack med tränaren och han har sagt att de är nöjda fotbollsmässigt och så där. De säger att de gillar det de ser men i nuläget är han inte deras förstaval så han får jobba på. Svenskarna får jobba på i Frankrike.

 

LÄS MER: Sveriges grupp i EM-kvalet – och förutsättningarna

LÄS MER: Här är fördelarna – efter att Sverige slagit Ryssland