Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gerhardsson förlänger – blir kvar över nästa VM

Från 2019: Förbundskaptenen har landat i Göteborg och firar bronsmedaljen i VM.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Peter Gerhardsson har förlängt sitt kontrakt som förbundskapten för Sveriges damlandslag. 

På sin hemsida meddelar Svenska fotbollförbundet att 60-åringen blir kvar över VM 2023. 

– Det känns väldigt roligt att avtalet är klart, säger Gerhardsson. 

Det var hösten 2017, när Pia Sundhage tackat för sig efter den sommarens EM, som Peter Gerhardsson tog över det svenska damlandslaget i fotboll. 

Förra året ledde Gerhardsson landslaget till VM-brons i Frankrike, och i sommar skulle bronshjältarna ha spelat OS i Tokyo – men spelen har som bekant skjutits upp på grund av coronakrisen. 

Peter Gerhardsson blir kvar till 2023

Nu står det klart att Peter Gerhardsson blir kvar som förbundskapten till efter VM 2023. 

– Den viktigaste anledningen till förlängningen är att jag tycker vi jobbar väldigt professionellt och på rätt sätt med damlandslaget just nu. Det är många faktorer som spelar in så klart. Det gäller den stab vi har runt landslaget och att det fungerar så bra, de optimala förutsättningar som skapas kring laget från chefs- och ledningssidan, och inte minst att spelarna motsvarat de höga krav jag haft sedan jag blev förbundskapten. Spelarna vill hela tiden utvecklas samtidigt som de tagit till sig de spel- och ledarskapsidéer vi haft på ett väldigt bra sätt, säger förbundskaptenen på förbundets hemsida. 

I höst väntas kvalet till EM 2022 att återupptas.