Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Framtiden osäker – AIK öppnar dörren

Lustig i Celtic-tröjan. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Lustig och Andreas Granqvist firar Sveriges seger mot Mexiko i sommarens VM. Foto: VLADIMIR ASTAPKOVICH / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Landslagsbacken Mikael Lustig har ett utgående kontrakt med Celtic.

Framtiden är oviss för Lustig som gärna stannar i Celtic.

Men hemma i Sverige har AIK aviserat intresse för honom.

– Vi får se vad som händer de närmsta veckorna, säger Lustig till Daily Record. 

Mikael Lustig har haft sin plats som högerback i landslaget cementerad under 2010-talet.

Lustig lämnade Gif Sundsvall för utlandsäventyr i norska Rosenborg 2008 innan flyttlasset gick vidare till skotska storklubben Celtic 2012 där han blivit kvar.

Men nu har Lustig, 32 år i december, ett utgående avtal. I kontraktet med Celtic finns ett optionsår som är upp till Celtic att utnyttja.

I en intervju med skotska Daily Record berättar Lustig att han gärna stannar kvar i Glasgow.

– Det är upp till Celtic att utnyttja optionen. Vi får se vad som händer de närmsta veckorna. Jag har alltid sagt att jag älskar den här klubben och Glasgow som stad, säger Lustig till tidningen.

”100 procent säker - flyttar hem till Sverige en dag”

I somras valde landslagskompisen Sebastian Larsson att återvända till Sverige och svensk fotboll när han skrev på för AIK.

Daily Record skriver att AIK vill plocka hem Lustig när hans kontrakt löper ut. Klubbens sportchef Björn Wesström har tidigare sagt att Lustig och Larsson har många gemensamma nämnare.

– Han är i den kategori spelare som kanske vill göra några bra år i allsvenskan innan han slutar. Han liknar Sebastian Larsson på det viset. Lustig är i rätt ålder, men jag vill betona att han har avtal med Celtic och att vi vare sig får eller har formell kontakt med honom. Samtidigt är det självklart en intressant spelare som skulle tillföra mycket, har Wesström sagt till Aftonbladet. 

Lustig säger att han förmodligen inte kommer ha några problem med att finna en ny klubbdestination om det inte blir någon fortsättning i Skottland.

– Jag vill alltid spela för Celtic. Men jag är 100 procent säker på att jag kommer flytta tillbaka till Sverige en dag. Vi får se vilken dag det blir, säger Lustig.