Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Frågetecken” – då kallas Kiese Thelin in

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTROMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Janne Andersson upplever att det finns ”frågetecken” i truppen inför matchen mot Frankrike. 

Därför väljer förbundskaptenen att kalla in Malmö FF:s anfallare Isaac Kiese Thelin till Nations League-truppen. 

Janne Andersson har gjort flera förändringar i den Nations League-trupp han tog ut 26 augusti. 

Sedan tidigare står det klart att backen Martin Olsson utgår från truppen, på grund av fall av corona i hans klubb Helsingborg, och att John Guidetti ansluter. 

Nu meddelar förbundskaptenen att ytterligare en spelare tillkommer inför matcherna mot Frankrike och Portugal: MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin. 

– Vi har några frågetecken inför lördagens match mot Frankrike, därför väljer jag att kalla in Isaac Kiese Thelin, säger förbundskapten Janne Andersson till Svenska fotbollförbundets hemsida

Kiese Thelin har gjort nio mål i allsvenskan den här säsongen. 28-åringen har tidigare gjort 29 landslagsframträdanden, och stått för tre mål i den blågula tröjan. 

Isaac Kiese Thelin om landslaget

I slutet av juli berättade Kiese Thelin om sina tankar kring landslaget, och hoppades att det uppskjutna europamästerskapet skulle gagna hans chanser att slå sig in framöver. 

– Det har ju varit väldigt mycket in och ut. Det beror så klart på hur min karriär varit. När det gick riktigt bra i Belgien var jag med, men när jag fick spela mindre kom jag inte med. Jag hoppas naturligtvis komma med i landslaget igen och jag ska göra det så bra som jag bara kan i Malmö. Ju bättre jag spelar desto större är chansen till en landslagsplats, sa Kiese Thelin då. 

– Landslaget är absolut en grej som jag har i bakhuvudet. Det är tuff konkurrens där och de gjorde det jättebra som tog sig till EM. Spelarna som är med är duktiga, men jag känner absolut att jag har saker kvar att ge i landslaget

Sverige möter Frankrike på lördag och Portugal på tisdag.