Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbolls-EM sänds i både SVT och TV4

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Det blev ingen fotbollsfest i somras.

Men nya mästerskapsminnen väntar, och återigen blir det framför TV4 som tittarna kommer kunna följa dramat.

Tillsammans med SVT har kanalen säkrat rättigheterna till herrarnas fotbolls-EM 2024 och 2028.

– Tack vare detta unika avtal kan vi bjuda våra tittare på nya idrottsupplevelser i världsklass under ytterligare lång tid framöver, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media, i ett uttalande.

Fotbollsmästerskap fortsätter tittare alltså att hitta hos TV4. Under tisdagen meddelade tv-kanalen att de säkrat rättigheterna till herrarnas fotbolls-EM 2024 och 2028. De gör det tillsammans med SVT.

– Fotbollsmästerskapen har genom åren skapat mängder med oförglömliga minnen. Vi minns inte minst mästerskapet 2004 med svensk 5-0-seger i premiären mot Bulgarien, Zlatans magiska klack mot Italien och Greklands osannolika EM-guld. Det finns nog få saker som får svenska folket att samlas och skapa en folkfest som när landslaget spelar ett mästerskap i fotboll. Det såg vi inte minst under VM i Ryssland 2018, säger Lasse Granqvist, programledare och kommentator på TV4, i ett pressmeddelande.

Går från hjälte till syndabock – på en minut