Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan slår tillbaka: ”Det blir dagisnivå”

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: IPA/ABACA / STELLA PICTURES/IPA/ABACA
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON
Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: NILS PETTER NILSSON

Zlatan Ibrahimovic slår tillbaka mot uppgifterna om mobbning i landslaget.

Det gör han efter att ha tagit emot Guldbollen för tolfte gången i karriären.

– Det blir lite dagisnivå när de uttalar sig där hemma, när de tror sig veta, säger Zlatan till Aftonbladet

Zlatan Ibrahimovic tog hem sin tolfte guldboll under tisdagskvällen och tillägnade fansen priset.

– Stort tack. Jag tror att allt är möjligt bara man tror på det, lägger ner mycket tid och hårt jobb. Då är allt möjligt, det har jag bevisat ännu en gång, sa Zlatan Ibrahimovic i Fotbollsåret 2020 på TV4 efter att ha fått ta emot sin tolfte guldboll.

I en intervju med Aftonbladet erkänner Zlatan Ibrahimovic nu att han saknar att spela med landslaget.

– Om du frågar så ska jag svara ärligt: Yes, jag saknar landslaget. Det är ingen hemlighet, säger han till tidningen.

Zlatan Ibrahimovic saknar landslaget

Zlatan Ibrahimovic fortsätter.

– Så när du säger till mig: ”Saknar du landslaget?”. Yes. För jag vill vara i Friends arena, jag vill att det ska vara den gula muren eller den gula väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt... Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär.

Zlatan svarar också på frågan om hur han ser på uppgifterna som framkom i Olof Lundhs bok ”Landslaget enligt Lundh” där han blev anklagad för att ha behandlat Rasmus Elm och Oscar Lewicki dåligt i landslaget.

– Det blir lite dagisnivå när de uttalar sig där hemma, när de tror sig veta. Det blir för litet för mig. Jag är ute i världen, men de där hemma uttalar sig. Det är inte ens lönt att lägga energi och fokus på det, för det är en helt annan dimension vi pratar om. Det är inte ens jobbigt. Det triggar mig inte, det blir på dagisnivå. Det blir som om jag ska gå ut och har med mig min hund och jag ska slå bort bollen och han ska gå och hämta den till mig... Det är på den nivån. Jag vet inte om jag ska skratta eller tycka synd om de människorna, säger Zlatan Ibrahimovic till Aftonbladet.