Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvann – nu aktuell för oväntat tränarjobb

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Håkan Ericson, 58, kan vara på väg att få ett nytt jobb.

U21-guldtränaren slåss med tre kandidater om jobbet som förbundskapten för Indiens landslag, enligt Hindustan Times.

– Den som är bäst lämpad för jobbet kommer att kontaktas, säger Shyam Thapa till sajten.

Håkan Ericson skrev svensk fotbollshistoria när han ledde det omåttligt populära U21-landslaget till ett sensationellt EM-guld 2015.

Reaktionerna blev starka när förbundet i december 2016 meddelade att Ericsons avtal inte skulle förlängas efter sommaren 2017.

Sen dess har 58-åringen varit utan ett fotbollsjobb.

I en intervju med Aftonbladet berättade Ericson i höstas om hur han hade skrivit in sig på Arbetsförmedlingen för att hitta ett nytt jobb. Så småningom hade han tagit jobb som vice-vd på Sturebadet Health Strategy för att arbeta med att minska ohälsan på svenska arbetsplatser.

Håkan Ericson aktuell för Indiens landslag

Nu kan Ericson vara på väg tillbaka till fotbollen.

Flera indiska medier rapporterar att Indiens fotbollsförbund är intresserade av svensken som ny förbundskapten för A-landslaget. De är för närvarande utan förbundskapten, sedan britten Stephen Constantine sade upp sig i januari.

Ericson ska vara ett av fyra namn som förbundet diskuterar och tänker intervjua i nästa vecka för en eventuell anställning. De andra tre namnen är sydkoreanen Lee Min-sung, Kroatiens tidigare förbundskapten Igor Stimac och spanjoren Albert Roca (nyligen i indiska klubblaget Bengaluru).

Håkan Ericson anländer till Stockholm efter guldet i U21-EM 2015
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Kommer att genomföras intervjuer över Skype”

Indiens förre landslagsspelare Shyam Thapa, som numera arbetar för förbundet, leder arbetet i jakt på en ny förbundskapten och kommer att kalla till möte i veckan som kommer.

– Det kommer att genomföras intervjuer över Skype och den som är bäst lämpad för jobbet kommer att kontaktas av förbundet, säger han

– Vi kommer att ha interna diskussioner innan vi sätter oss ner med Skype-intervjuerna. Vi kommer också att diskutera frågan med förbundet.

Indiens landslag är för närvarande rankat som 101:a på Fifas världsranking. Deras nästa planerade matcher är Kings Cup 5 och 8 juni. 

Tränarlegendaren Bob Houghton, som bland annat tog Malmö FF till Europacupfinal 1979, var förbundskapten för Indien åren 2006-2011.

SportExpressen söker Håkan Ericson.