Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsberg: ”Stor chans att vinna”

Foto: LEE SMITH / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sverige har slagit stornationer flera gånger förut.

Emil Forsberg känner att Blågult går in med ett stort självförtroende mot regerande världsmästarna Frankrike.

– Vi har stor chans att vinna, säger Emil Forsberg.

Sverige har tampats mot stornationer förut under Janne Anderssons ledning. Många gånger har man lämnat med en seger i bagaget.

VM-kvalet på hemmaplan mot Frankrike, en match som Sverige vann med 2-1, är ett exempel. Segern över Italien på hemmaplan, 1-0 efter Jakob Johanssons avgörande, i VM-playoffet är ett annat.

I kväll väntar nytt stormöte mot regerande världsmästarna Frankrike. Men Blågult räds inte uppgiften - snarare tvärtom. Spelarna tacklar mötet med ett stort självförtroende.

– Vi har inte ändrat så mycket rent taktiskt de senaste åren utan vi har hittat en slags kärna som vi följer. Vi spelar på hemmaplan och vi vet att vi kan slå de flesta. Gör vi saker rätt har vi stora chanser att vinna, absolut, säger Emil Forsberg och tillägger.

– Jag tror inte att vi kommer gå in och spela superoffensivt och satsa allt framåt utan vi kommer vara smarta, taktiska och spela den fotboll vi kan bäst. Om vi gör det har vi stor chans att vinna.

Robin Olsen: ”Vi spelar på hemmaplan”

Han får medhåll av Robin Olsen.

– Vi spelar på hemmaplan, dock utan supportrar, men vi har respekt för alla motståndare. Samtidigt vet vi också att vi har väldigt mycket kvalitet i laget och vi har visat att vi kan slå just de här nationerna tidigare. Det finns bra möjligheter den här gången det gäller bara att tro på det och följa Jannes order hur vi ska spela. Då ska vi stå upp lika bra, säger landslagsmålvakten.

Sebastian Larsson, som är lagkapten mot Frankrike, tror på Blågults förmåga.

– Vi vet vad vi är bra på och vad som gjort oss framgångsrika tidigare mot tunga motstånd. Vi vill komma tillbaka till det och hitta rätt i våra grunder. Då kan vi göra svårt för motståndarna, säger han.

Hur ser du på uppdraget som lagkapten?

– Självklart att få äran att vara lagkapten gör mig väldigt stolt. Jag känner att det är ett hedrande uppdrag och något jag vill förvalta på bästa sätt.

Frågan som får Janne att brista ut i skratt