Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pressas om Janne: ”Vad är grejen? Förstår inte”

Foto: SportExpressen TV.
Foto: SportExpressen TV.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN WESSLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Emil Forsberg fick mängder av frågor om sin relation med Janne Andersson i den mixade zonen på torsdagen. 

Detta efter att hans agent Hasan Cetinkaya gått ut och sagt att han tror att den inte existerar i en intervju med Sportbladet.  

– Han sa vad han tyckte, vad är grejen? Jag förstår inte, säger Emil Forsberg.

För några veckor sedan gick agenten Hasan Cetinkaya ut i en stor intervju med Sportbladet och kritiserade bland annat Janne Anderssons sätt att använda Emil Forsberg i landslaget.  

På torsdagen fick Emil Forsberg frågor på ämnet när han kom ut i den mixade zonen efter träningen. 

– Det var en öppen och ärlig intervju, en bra intervju. Han sa vad han kände så för mig är det inga konstigheter, han har gjort ett fantastiskt jobb för mig och flera andra spelare. Han är alltid där för oss och ville säga vad han tyckte. Mer än så är det inte, säger Forsberg. 

Emil Forsbergs svar efter agentens utspel

I intervjun menade Cetinakaya att han inte tror att Emil Forsberg och Janne Andersson har någon relation till varandra. Någonting som Forsberg själv slår ifrån sig, även om han flera gånger påpekar att agenten får säga vad han vill i sina intervjuer.

– Han säger att han tror att jag inte har någon relation med Janne men vi har en proffsig relation, vi pratar och har den relation vi ska ha. Det är inget problem och har aldrig varit något problem, säger han. 

– Sedan att Hasan har åsikter... Han har starka åsikter och kommer alltid säga vad han tycker. För mig är det inget konstigt. Vi har många där ute som säger vad de tycker. 

Han pratar även om din roll i landslaget. Vad säger du om den? 

– För mig är det samma sak där, det är klart jag hade önskat att spela på ett annat sätt men det är inte det vi gör här i landslaget och det har jag inga som helst problem med heller. Och jag är här, för jag älskar att vara med landslaget och spela med landslaget. Jag är här för att hjälpa landslaget att nå så mycket framgång som möjligt.

”Det är klart att jag och Janne har en diskussion”

Han påpekar även att han och Janne Andersson har en diskussion om spelsätt och rollfördelning på planen.

– Det är klart vi har en diskussion, jag och Janne har en bra diskussion om det där. Men det är han som är tränare och han som bestämmer och jag gör det han säger till mig att göra. Det har jag gjort sedan han kom till landslaget och jag har aldrig gnällt, det kan ni fråga honom om själv. 

I intervjun med Sportbladet säger Hasan Cetinkaya att beslutet att Emil Forsberg skulle åka hem under samlingen i mars togs av honom. Någonting som Forsberg bekräftar.

– Vi pratade och han sa att jag skulle åka hem om jag hade ont i ljumsken, det var inga konstigheter med det. Jag pratade med dem här också och vi tog alla beslutet att jag skulle åka hem. För mig var det ingenting konstigt i det. 

Sedan får Forsberg ytterligare frågor om agentens utspel och vad han har fått för reaktioner på den. 

– Vad ska jag få för reaktioner? Alla jag har pratat med älskade intervjun, det är klart man kan ha synpunkter på en massa saker men det var en öppen intervju och han har starka åsikter och han står för dem. Alla har rätt till sin åsikt, så är det.

Har du och Janne pratat om den här intervjun och det som sades i den?

– Vi har inte pratat så, vi har pratat om landslaget och vad vi ska göra här. Jag är här för att spela två viktiga landskamper och hjälpa landslaget, det är det som är mitt fokus och Jannes också. 

Forsberg: ”Vi har inte haft något problem”

– Vi har inte haft något problem. Vi har en bra relation där vi pratar kring fotbollen här i landslaget. Det finns ingenting mer att säga. 

Så det stämmer inte att du och Janne har en ansträngd relation?

– Han (Hasan Cetinkaya) gick ut och sa vad han tyckte, för mig är det inga konstigheter. Jag har inga problem med det. Han säger vad han känner och tror, och jag behöver inte gå ut och svara på om det stämmer eller inte, jag säger bara som det är. 

Och trots att Emil Forsberg har en annan bild av sin relation till Janne Andersson, än sin agent, så har han inga problem med att agenten går ut och säger någonting annat. 

– Han sa vad han tyckte, vad är grejen? Jag förstår inte. För mig är det ingenting konstigt. 

– Han kommer alltid köra sitt race och det är tack vare han jag står här i dag, så för mig var det en öppen och ärlig intervju där han sa vad han tyckte och kände. Men som ni ser är jag här och jag har aldrig gnällt på min roll här, jag är här för att jag vill att landslaget ska gå så bra som möjligt.