Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsberg om Janne Anderssons beslut

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Emil Forsberg vilades mot Färöarna. Men mot Norge väntas Forsberg starta vilket tvingar Janne Andersson att kasta om i startelvan.

– Jag vet hur jag skulle göra, säger Forsberg.

I EM-kvalmatchen mot Färöarna valde Janne Andersson att starta med Marcus Berg och Alexander Isak i anfallet. Vårens succéman i landslagssammanhang, Robin Quaison, fick då spela som vänster yttermittfältare när Emil Forsberg vilades.

Men när Sverige möter Norge på söndag väntas Forsberg starta matchen. Mittfältaren känner sig sugen att spela derbyt.

– Ni får fråga Janne om det (startelvan). Jag har utvecklats och det är otroligt kul, vem som ska ut från startelvan kan ni fråga Janne om, säger Forsberg.

Forsberg om startelvan: ”Räknar med att spela”

Räknar du att spela?

– Det kan jag inte svara på. Jag har alltid känt mig given i landslaget när jag har spelat. Jag tror alltid på mig själv och vet vad jag går för. Jag räknar med att spela, men samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften.

Vad säger du om konkurrensen?

– Det är roligt, det är så det ska vara. Det ska komma in spelare utifrån och sätta press på oss och ta sin plats. Det är jätteroligt.

”Vet hur jag skulle göra”

Hur tufft tror du det är för Janne att ta ut en startelva?

– Det är väl klart att det är tufft, vi har många bra spelare som visat upp sig. Jag tror att han har en ganska rolig uppgift ändå när vi har så många bra spelare.

Hade du vetat hur du skulle göra?

– Jag hade vetat hur jag ska göra.

Peter Wettergren, assisterande förbundskapten, tycker att konkurrensen är spännande.

– Den är väldigt spännande. Vi har många spelare som visat god form som vi kanske inte har haft på de andra samlingarna. Det är många som visar fram fötterna på samlingen här och i sina klubblag, säger han.