Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlänger sitt kontrakt med fotbollförbundet

Statsepidemiolog Anders Tegnell pratade om möjligheten att öppna för större evenemang i Sverige på tisdagens presskonferens.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Herrlandslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren har förlängt sitt kontrakt med Svenska fotbollförbundet.

Enligt det nya avtalet blir han kvar över EM i Tyskland 2024, meddelar SvFF.

– Det känns oerhört stimulerande, säger Wettergren till förbundets hemsida.

Tidigare under året förlängde även förbundskapten Janne Andersson sitt kontrakt med förbundet, även det över EM-slutspelet i Tyskland om fyra år. Wettergren, som varit Anderssons assistent sedan denne tillträdde i rollen 2016, var del av den svenska ledarstab som tog Sverige till kvartsfinal i VM i Ryssland 2018.

– Jag är mycket glad över förtroendet och att kunna fortsätta i min roll flera år framåt. Jag trivs oerhört bra med allt och alla – både kring laget och på förbundet – och ser verkligen fram emot alla de fantastiska utmaningar som ligger framför oss. Det känns oerhört stimulerande, säger Peter Wettergren till förbundets hemsida.

Även Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand är nöjd med förlängningen.

– Peter Wettergren är en mycket viktig del av herrlandslagets ledning och har stor del i framgångarna och de starka resultat som laget presterat. Det känns mycket bra att vi nu försäkrat oss om hans engagemang och djupa fotbollskompetens ända fram till och med EM 2024, säger han.

Sverige skulle som bekant ha spelat EM-slutspel i somras, men får vänta till nästa år. Härnäst på schemat står möten med Frankrike den 5:e september och Portugal den 8:e. Båda i Nations League.

Landslagets assisterande tränare Peter Wettergren berättar om ett practical joke under fotbolls-VM 2018.