Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlänger med Starfelt – efter succén i Ryssland

Carl Starfelt i landskampen mot Danmark i november 2020.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Starfelt har övertygat i klubblaget Rubin Kazan.
Foto: TASS / SIPA USA/IBL

Carl Starfelt, 25, har växt fram till en nyckelspelare i Rubin Kazan.

Enligt uppgifter till SportExpressen väljer den ryska klubben nu att förlänga kontraktet med den svenske landslagsförsvararen med ytterligare ett år. 

Det var sommaren 2019 som Rubin Kazan betalde omkring 13 miljoner kronor inklusive bonusar för att värva mittbacken Carl Starfelt från IFK Göteborg. Svenskens inledande tid i klubben var tuff och präglad av skador men under stjärntränaren Leonid Slutsky har Starfelt vuxit fram till en nyckelspelare för laget och blivit en svensk landslagsman.

Startat 18 av 19 matcher

– Han har betytt väldigt mycket. När han kom till Rubin Kazan hade jag inte spelat alls i princip och självförtroendet var inte på topp. När Leonid kommer och ger mig chansen samt ser något i mig, det är väldigt viktigt, sa Starfelt i en intervju med GT i höstas.

Den här säsongen har Starfelt startat i 18 av 19 matcher i ligan och gjort två mål. Laget ligger just nu på niondeplats i tabellen fyra poäng upp till fyran Sotji och sex poäng till trean Spartak Moskva. Carl Starfelt kontrakt med Rubin Kazan sträcker sig till den 30:e juni 2023 men sedan en tid tillbaka har Rubin Kazan förhandlat om en kontraktsförlängning av det nuvarande kontraktet och parterna är nu i mål med förhandlingarna.

”Vill tacka presidenten”

Enligt SportExpressens uppgifter kommer den ryska klubben att förlänga den svenske mittbackens nuvarande avtal med ytterligare ett år.

– Vi vill tacka Rubin Kazans president och tränaren Leonid Slutsky. Carl hade 2,5 år kvar på kontraktet men klubben tror på honom och visar det genom att förlänga hans avtal, säger agenten Blash Hosseini.

SportExpressen erfar att Starfelt får en betydande löneförhöjning. Agenten vill dock inte kommentera uppgifterna i detalj.

– Det jag kan säga är att vi är nöjda med avtalet som Carl har fått, säger han.

I oktober 2020 gjorde Carl Starfelt sin A-landslagsdebut i en match mot Ryssland. Totalt har Rubin Kazan-spelaren gjort två landskamper för Sverige. 25-åringen har totalt gjort 31 matcher för Rubin Kazan sedan ankomsten 2019.