Janne Andersson höll presskonferens dagen efter Sveriges avancemang till VM. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNJanne Andersson höll presskonferens dagen efter Sveriges avancemang till VM. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Janne Andersson höll presskonferens dagen efter Sveriges avancemang till VM. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Janne Andersson. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNJanne Andersson. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Janne Andersson. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tokhyllas efter bilden – nu förklarar Janne

Publicerad

Janne Andersson förde Sverige till VM i Ryssland.

Efteråt fångades han på bild när han städade omklädningsrummet.

Förbundskaptenen hyllades för agerandet - nu förklarar han sig också.

– Jag hann inte ta någon spelare i örat, säger Andersson.

Sverige och förbundskapten Janne Andersson trotsade alla odds. Trots en stentuff kvalgrupp med både Nederländerna och Frankrike som konkurrenter tog sig Sverige vidare till playoff.

Väl i play-offet väntade stora och mäktiga Italien. På förhand var Blågult uträknade, men Janne Anderssons lagbygge hade andra planer. Det blev vinst i fredags hemma på Nationalarenan med 1-0 och i går kväll var bragden fullbordad på San Siro i Milano.

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter

 

Matchen slutade 0-0, vilket betyder att Sverige säkrade VM-spel i Ryssland till sommaren. Men efter matchen kablades otroliga bilder ut från San Siros katakomber. Spelarna firade vilt, välte Kanal 5:s studiobord och dansade på innerplanen. 

Fångades på bild

Festen fortsatte sedan hela vägen in i omklädningsrummet. Där blev det så pass stökigt att Janne Andersson tog sig an uppgifter att städa upp efter spelarna, något som landslaget psykolog Daniel Ekvall noterade genom att twittra ut en bild. 

https://twitter.com/daniel_ekvall/status/930209320758923264

Anderssons agerande väckte känslor bland det svenska folket som tokhyllade förbundskaptenen för agerandet. 

– Det är klart det här säger något om hans ledarskap. Jag vet att han tycker att man ska respektera de som städar och tycker det är viktigt att man gör i ordning och gör rent efter sig. Det är ett underbart ledarskap, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna

 

Janne förklarar sig

Nu avslöjar Janne Andersson sanningen bakom bilden i omklädningsrummet.

– Det var faktiskt väldigt rent när jag kom in. Men jag hann inte ta någon i örat. Men jag ska inte måla upp en bild av att de gör de fantastiskt, säger Andersson.

– Det kan tyckas löjligt, ni får tycka vad ni vill. Det ska vara ordning och reda. Man ska visa respekt alltid, avslutar han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag