Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förklarar: Därför blev Alexander Isak petad

Sju år efter senaste landslagsmålet slog han till – två gånger.
Foto: XUNPLO / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

VALLETTA/STOCKHOLM. Marcus Berg och Robin Quaison startade på topp mot Malta – men lämnade båda mållösa. 

Nu är frågan hur Janne Andersson tänker formera sin offensiv mot Spanien som väntar inför storpublik på Friends arena på tisdag. 

– När man möter Spanien är det alltid svårt. Men vi har gjort det bra mot bra lag tidigare, säger Andersson. 

I kryssmatchen mot Norge som avslutade den gångna samlingen så var det Alexander Isak och Robin Quaison som fick förtroendet från start i anfallet. 

Mot Malta så var Marcus Berg tillbaka från start medan Isak fick nöja sig med ett inhopp i den andra halvleken. 

Ingen av anfallarna gjorde något mål och Janne Andersson erkänner att han står inför en tuff uppgift när det kommer till hur han ska ställa upp mot Spanien på tisdag. 

– Jag får fundera lite kring det, säger Andersson till TV4 och tillägger: 

– Mot såna här nationer har Berg spelat en hel del gånger tidigare och gjort det bra. Vi får se, men man ska inte vara helt chockad eller överraskad om Marcus startar. 

Andersson utvecklar resonemanget på sin presskonferens: 

– Man kan säga att Färöarna, då var inte Emil Forsberg med. Quaison har spelat i den rollen tidigare. Det var dagsform på Quaison och Isak mot Norge. Marcus Berg hade varit krasslig också. Marcus är för mig en spelare som har visat en bra form och gjort en del mål nu. Isak är avbytare i Sociedad. Han gör det väldigt bra när ha kommer in. En superavbytare när han kommer in på det sättet. Men Marcus har varit med väldigt länge i vårt anfallsspel och försvarsspel och tillför en stabilitet i vårt sätt att spela, alla kanske inte ser det allt han gör.

Isak om petningen: ”Får jobba vidare”

Alexander Isak var besviken över petningen, men påpekar att konkurrensen är tuff. 

– Det är klart. Man vill alltid spela och man blir besviken när man får börja på sidan men vi vinner med 4-0 i dag och jag får komma in och visa vad jag kan så jag är ändå nöjd.

– Jag spelar spansk fotboll nu till vardags så det ska bli kul att ställas mot dem.

Vad fick du för motivering?

– Han berättade mest hur han hade tänkt ställa upp. Det är en tuff konkurrenssituation och just i dag blev det Robin och Marcus. Jag får jobba vidare för att få starta nästa match.

Blir det att spela 20 minuter ofta?

– Det är klart att det inte är det man strävar efter, man vill starta matcher och inte hoppa in alltför mycket. Men jag får ändå minuter och det är positivt. Om man börjar på bänken måste man se till att göra det bra när man kommer in och det tycker jag att jag gjorde i dag.

Även om det är ett fantastiskt lag som står för motståndet på tisdag så kommer Sverige ha ett otroligt publikstöd i ryggen. På lördagen hade det sålts otroliga 48 500 biljetter till matchen, som förväntas bli utsåld. 

– Det är väl egentligen bara playoff-matcherna som har sålt ut innan matchdagen tidigare. Men nu finns det bara ett par hundra biljetter kvar i klacken fortfarande. Det kommer att släppas en del platser med skymd sikt på matchdagen, säger biljettansvariga Lena Danielsson till SVT. 

 

LÄS MER: Sveriges grupp i EM-kvalet – och förutsättningarna