Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Emil Forsbergs ilska: ”Det är fjanterier”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

KALININGRAD/STOCKHOLM. Enligt tyska Bild har det funnits en "schism" mellan Janne Andersson och Emil Forsberg. 

Bundesligastjärnan slår nu tillbaka mot uppgifterna.

– Det är fjanterier – jag sitter här i dag och ska spela i morgon, säger Forsberg.

Under den senaste landslagssamlingen mot Österrike och Turkiet tackade Emil Forsberg nej, och hänvisade till en skadekänning. 

”Han har problem med en överansträngd ljumske och i samråd med landslagsledningen har man nu beslutat att Forsberg lämnar samlingen och avstår den kommande veckans matcher”, skrev Svenska fotbollförbundet i ett uttalande på sin hemsida.

Påstådda sprickan i landslaget

Men eftersom han hade spelat match i klubblaget RB Leipzig dagen före uppstod vissa spekulationer i Tyskland. Tidningen Bild spädde på dessa och påstod att det rådde en schism mellan Forsberg och Janne Andersson. 

”Svensken avbröt träningen i Stockholm på grund av känningar i ljumsken och satte sig sedan på ett flyg hem till Leipzig. Men enligt uppgift så är det här det minsta problemet. Snarare handlar det även om den spända relationen till tränaren Janne Andersson”, skriver Bild.

 

LÄS MER: Så spelas Nations League – allt du behöver veta 

 

Nu är Forsberg tillbaka i landslaget – och inför torsdagens möte med Ryssland bemötte mittfältaren uppgifterna om att det råder en spricka mellan honom och förbundskaptenen.

Och han slog tillbaka med kraft.

– För att vara ärlig läser jag inte tidningen. Jag får allt sådant skickat till mig. Men det är fjanterier. Jag sitter här i dag och ska spela i morgon. Det finns ingen schism. Det är inga problem, säger Forsberg.

Fick besök av Wettergren

Assisterande förbundskapten Peter Wettergren åkte nyligen ner till Emil Forsberg i Leipzig för att prata med stjärnan.

– Jag och Peter hade ett väldigt bra samtal om fotboll, vad vi tycker om fotboll. Sen är det viktigt att skilja på klubb- och landslag, det är olika spelsätt. Att få ut mer… svårt att svara på. Jag gör det Janne säger och jag gör mitt bästa. Jag gör gärna 20 mål, men det viktigaste är att vi som lag vinner, säger Forsberg.

 

LÄS MER: Nations League enkelt förklarat – så fungerar det!

 

Sverige möter Ryssland i Kaliningrad med avspark klockan 21:45 (svensk tid) under torsdagskvällen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!