”Följer bara Hammarby – allt annat är ointressant”

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fyra lag slåss om SM-guldet med Malmö FF som serieledare.

Vilka vinner allsvenskan?

– Jag har följt Hammarby, allt annat är ointressant, säger Zlatan Ibrahimovic.

Det är fortsatt tajt i den allsvenska toppen. Fyra lag slåss om SM-guldet där Malmö FF kopplat ett grepp efter segern mot IFK Göteborg senast. Avståndet till tvåan Djurgården är nu en poäng och tre ner till AIK på tredjeplatsen. 

Samtidigt har Elfsborg fyra poäng upp till MFF. På Zlatan Ibrahimovics första presskonferens med landslaget under måndagen fick Milan-anfallaren svara på frågan vilket lag som vinner SM-guldet i december.

– Ingen aning. Jag pratade lite med Martin Olsson som förklarade läget i toppen. Jag har följt Hammarby och det är dem jag följer, allt annat är ointressant, säger Ibrahimovic.

Hur ser du på Hammarbys säsong?

– Det har varit upp och ner, man gjorde ett tränarbyte och man fick någon match i Europa. Det är stor potential i Hammarby och går framåt, men allt tar tid. Det finns ingen genväg till succé. Ibland är det små detaljer som gör skillnaden, ibland är det de större detaljerna.

Hur engagerad är du i klubben?

– Först och främst är jag fokuserad på det jag själv gör. Jag är aktiv spelare och det är klart jag kollar på Hammarby och är engagerad, men det jag själv gör går främst.

På frågan hur involverad han var i Hammarbys tränarbyte från Stefan Billborn till Milos Milojevic svarade Ibrahimovic:

– Man frågade om lite information, ville höra sig för med huvudtränaren i Röda Stjärnan (Dejan Stankovic) som jag känner. Man bara kopplade ihop så fick de sköta allt på egen hand, förklarade Zlatan kort.

På ett medlemsmöte togs en motion upp som föreslog att föreningen ska se över möjligheten att köpa tillbaka de aktier som ägs av AEG Sweden. 

AEG äger 47 procent av Hammarby och Zlatan Ibrahimovic äger hälften av AEG.

– Det är ingenting jag fokuserar på. Alla har sina idéer och sin syn på bilden, det är ingenting jag tänker på, svarade Zlatan på frågan om att eventuellt bli utköpt som delägare.

Janne Andersson om Zlatan Ibrahimovic