Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Finns intresse lite här och var”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alexander Isak ryktas vara på väg till Real Sociedad. 

Den svenska succéanfallaren är dock förtegen om sin framtid.  

- Det finns intresse lite här och var, säger han.

Alexander Isak lämnade den kyliga bänken på Westfalenstadion för värmen i Tillburg och Willem II den här vintern och fick på allvar chansen att visa fotbollspubliken vad han går för. 

En chans 19-åriga Isak tog. 

På 16 ligamatcher blev det hela 13 mål och sju målgivande passningar från den svenska supertalangen. Det gav honom en plats i det svenska A-landslaget och dessutom började det ryktas om en flytt från Borussia Dortmund. 

Alexander Isak om flyttryktena: ”Finns intresse”

I veckan skrev den spanska tidningen Diario Vasco att Real Sociedad, som slutade nia i La Liga den gångna säsongen, tagit kontakt med Dortmund och vill värva Isak. 

Tidningen skriver att en övergång är nära, men huvudpersonen själv är förtegen. 

- Jag har inte resonerat så mycket faktiskt, mitt fokus är på landslaget. Det andra får ta efter, men det finns intresse lite här och var, säger han. 

- Jag diskuterar med Dortmund, men vad som sägs där det stannar mellan oss. 

Vad är viktigt för dig när det kommer till din framtid? 

- Det är klart, det kommer vara viktigt för mig att få speltid... Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hängde med. Jag ser vad som skrivs, jag vet vad som är viktigast för mig. Det kan vi ta efter landslaget. 

”Inget har sagts än - det är inte nära”

Isak menar att en flytt inte ligger så nära i tiden som de spanska medieuppgifterna har gjort gällande. 

- Jag har kontrakt med Dortmund. Om det det blir en flytt eller inte - inget har sagts än. Jag och min agent har kontakt med klubben. Men just nu är det inte nära. Jag vill spela, om jag stannar så är det förhoppningsvis av en bra anledning. Men det är två parter, vi får vänta att se.