Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Finns alltid här om de behöver hjälp”

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

OS är ett halvår bort. 

Sverige spelar årets första match mot Österrike – och i truppen finns det fyra spelare med noll landskamper – bland annat Rosa Kafaji, 17, och Hanna Lundkvist, 18.

– Jag finns alltid här om de behöver hjälp, säger Caroline Seger. 

Ett vanligt år brukar det vara Algarve cup i Portugal. Men på grund av pandemin har turneringen ställts in och damlandslaget valde i stället att resa till Malta där de ska spela två träningsmatcher, på fredag mot Österrike och Malta på tisdag nästa vecka. 

– Det är väldigt viktigt med de här träningsmatcherna speciellt med tanke på förra året där det inte blev så mycket. Sen är det också OS så det kommer det här bli bra för oss. Det har verkligen varit optimalt väder och optimala förutsättningar. Det är skönt att komma i väg och träffa alla, säger Caroline Seger. 

I truppen som förbundskapten Peter Gerhardsson tog ut förra veckan tog två nykomlingar plats – AIK:s Rusul Rosa Kafaji, 17, och Hanna Lundkvist, 18, från Hammarby.

– Det är några yngre, duktiga spelare som är med. Det är viktigt att de får visa upp sig och göra det bra, säger Seger. 

”Hoppas att de känner sig trygga”

Landslagsbacken Linda Sembrant är inne på samma spår. 33-åringen poängterar vikten av att finnas där för dem och visa vägen. 

– De är väldigt unga nu, eller så är det vi som är gamla. Det är jättekul att se spelarna med den energi de har. Jag tror att det är då de kan göra det på planen som de är uttagna för att göra. Det är en viktig del, och det är en del som vi som landslag är väldigt duktiga på. Det är en framgångsfaktor för oss, säger Sembrant.

Caroline Seger har 209 landskamper. 35-åringen säger att Blågults framtid ser onekligen ljust ut – men att de som kommer upp till A-landslaget måste få tid på sig att smälta in. 

– Jag tycker att den här gruppen är öppna för att ta emot nya människor. Gruppen får de nya att känna sig trygga, men de som är här har visat att de är duktiga och därför har de blivit uttagna, säger Seger och avslutar sedan med: 

– Jag finns alltid här om de behöver hjälpa. Jag hoppas att de känner sig trygga att våga komma fram och fråga.