”Finns alla förutsättningar att lyckas känns det som”

Lina Hurtig är med landslaget som möter Ungern i EM-kvalet på torsdag.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERS / ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTE
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

I slutet av augusti skrev Lina Hurtig, 24, på ett tvåårskontrakt för Juventus. 

På måndagens träning med landslaget delade hon med sig av sina förta intryck av sin nya klubb. 

– Linda Sembrant har visat mig träningsanläggningen och så. Jag hänger som en svans efter henne där. Jag förstår ingenting av vad de andra säger. 

Efter fyra år i damallsvenskan med Linköping har Lina Hurtig nu lämnat Sverige för sitt första utlandskontrakt. Den nya klubbadressen är italienska Juventus där hon främst hoppas kunna utveckla sitt offensiva spel.

– Jag har varit sugen på att komma utomlands ett tag, samtidigt som jag inte har känt någon stress. Men nu kände jag mig verkligen redo för att ta nästa kliv, sa Hurtig efter sista läkarundersökningen. 

Nu, två veckor senare kunde hon under landslagssamlingen inför EM-kvalet mot Ungern berätta om sin första tid i storklubben. Det har varit bra men intensiva dagar säger Hurtig som efter sin korta tid tycker att framför allt förutsättningarna kring klubben känns bättre än i damallsvenskan. Sedan tidigare finns även Linda Sembrant i klubben.

– Jag kan ju bara jämföra med Linköping. Men skillnaden är ju förutsättningarna rent träningsmässigt. Anläggningen och allt runtomkring där. Det finns alla förutsättningar att lyckas känns det som. 

Hoppas kunna göra sig mer hemmastadd 

Har löst det med boende och annat runtomkring? 

– Jag bor på hotell, men jag hoppas hitta någonting snart så att jag kan bli lite mer hemmastadd. 

Rent spelmässigt säger Hurtig att hon känner skillnad på tempot och träningsupplägget med mer spel. 

Förutom att lämna Linköping bakom sig finns också frun Lisa Hurtig kvar i Sverige som fortfarande spelar för klubben. Nu hoppas Lina Hurtig att hon kan komma ner till Italien i november efter damallsvenskans slut. 

– Vi båda vill spela fotboll och jag kände att jag behövde den här flytten. Hon förstår så klart det så nu är det bara att hålla ut eller vad man ska säga.