"Ett cirkusnummer som är obegripligt"

Publicerad

Återigen fick Sveriges Radios rutinerade fotbollsduo Lasse Granqvist och Ralf Edström kommentera ett klassiskt fotbollsmål.

- Herrejösses, han gör en volleybicykleta, skrek Lasse Granqvist i radion från nyinvigda Friends Arena.

Radiosportens Lasse Granqvist och Ralf Edström levererade ett klassiskt målreferat när Rasmus Elm tryckte in 4-4 mot Tyskland på övertid i VM-kvalet i oktober.

När landslaget invigde Friends Arena var det dags igen. Denna gång fick Sveriges världsstjärna Zlatan Ibrahimovic all uppmärksamhet själv.

Ralf Edström: Herre min skapare!

Lasse Granqvist: - Herrejösses, han gör en volleybicycleta. Ett cirkusnummer och ett artisteri som är fullständigt obegripligt. FULLSTÄNDIGT OBEGRIPLIGT!

Ralf: Fantastiskt !

Lasse: Han gör ett mål, Ralf, för 4-2 till Sverige. Sitt fjärde mål i matchen. Som är den här arenans häftigaste för i dag så klart, men även för många, många, många år framöver.

Lasse: Vilket mål. Vilket mål.

Ralf: Helt underbart.

Sverige vann matchen med 4-2 mot ett England som länge ledde matchen med 2-1. Lyssna på Radiosportens alla Sveriges målreferat här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag