Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

Strandberg erkänner: "Ja, det var filmning"

Publicerad

LUBLIN/STOCKHOLM. Sverige skrek efter straff.

I stället åkte Carlos Strandberg på ett gult kort för filmning.

Och han klandrar inte domaren.

– Helt rätt av honom, men det var värt ett försök, säger han.

Sverige hade greppet om Polen.

Och om jakten på slutspelet. Då fick Polen en straff i slutminuten och fastställde slutresultatet 2-2. En som inte fick straff var Carlos Strandberg, som åkte på ett gult kort efter att ha fallit i straffområdet i den första halvleken. 

Och han klandrar inte domaren.

– Nej, jag fick ett gult kort.

Var det filmning?

Ja. I den situationen gjorde han helt rätt, men det var värt ett försök, säger Strandberg.

Strandberg: "Vi borde ha fått straff"

Däremot tycker den svenske anfallaren att lagkamraten Simon Tibbling skulle ha haft en straff i den första halvleken.

– Ja, där borde vi ha fått straff. Men det är fotboll och det kan blåsas mycket eller lite, men vi kan inte skylla på domaren. Vi måste vara smartare. Det var jätteskönt att göra mål och fira med de svenska fansen, men jag är fortfarande inte nöjd eftersom vi inte vann. 

Hur var det att fira målet tillsammans med fansen?

– De betyder allt, våra fans har varit så stöttande och det var härligt att kunna ge tillbaka till dem, säger Strandberg.

Pawel Cibicki fick också ett gult kort för filmning efter att ha fallit i straffområdet.

Till tv-profilen Patrick Ekwalls ilska.

– Att Cibicki får ett gult där... det är patetiskt. Domaren visar upp noll förståelse, han kan aldrig ha spelat fotboll själv. Han är så vansinnigt stressad att det här inte kommer sluta bra, det kommer balla ur, sa Ekwall till SportExpressen i halvtid.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag