Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Erik Hamréns svar – efter spelarnas kritik

Spelarna själva hade gärna mött lättare lag.

Men Erik Hamrén försvarade strategin vad gäller val av motstånd.

– När du möter bra motstånd så upptäcker du dina svagheter väldigt tydligt, sa han på presskonferensen dagen efter förlusten mot Belgien.

Det svenska landslaget är inne i en formsvacka. Efter den senaste segern mot Österrike i VM-kvalet har laget radat upp förluster.

Landskamperna mot Danmark och Belgien blev inga undantag - och efter gårdagens 0-2-förlust mot Belgien höjde många röster om att spela mot enklare motstånd.

– Det vore kanske ingen dum idé att ha lite lättare motstånd. men samtidigt så byggde de Friends och vill dra folk - då kanske det inte är så lockande att ta hit något mellanlag, förklarade Ola Toivonen och fick medhåll av Johan Elmander.

– Någon gång kan det vara bra att möta ett svårt motstånd, som nu på söndag, för att få en bra värdemätare, men någon gång kan det vara bra att möta ett sämre lag för att spela in ett spelsystem och, ja, få testa lite grejer, sa han till fotbollskanalen.se inför mötet med Belgien.

"Bra att spela mot bra motstånd"

Under måndagen höll Erik Hamrén presskonferens - men han höll inte riktig med sina spelare vad gäller val av motstånd.

– Jag tycker att det är bra att spela mot bra motstånd. Jag kommer ihåg hur det såg ut när jag började som förbundskapten. Italien var min första landskamp och de var världsmästare då. Sedan hade vi Wales, Bosnien, Vitryssland och Skottland och vi vann alla de matcherna. Jag hade önskat att vi haft någon riktigt bra match där också så att vi hade upptäckt de brister vi hade innan vi mötte Holland, förklarade han.

– När du möter bra motstånd så upptäcker du dina svagheter väldigt tydligt vilket du kanske inte gör när du möter så kallat sämre motstånd.

"Lättare att få spelarna motiverade"

Hamrén menar att det är lättare att få spelartruppen motiverade om det är tuffare motstånd på andra planhalvan.

– De här två matcherna, man kanske kan fundera på om man skulle ha gjort något annorlunda, men jag tycker att det var två intressanta matcher och jag tycker att det är mycket, mycket lättare att få spelarna motiverade om vi möter Danmark och Belgien, innan de ska gå på semester, än om vi skulle ha mött två mindre bra lag.

Förlusterna innebar Sveriges sjätte raka - och samtidigt det sämsta resultatet på över 100 år.

Men han är inte orolig för formen:

– Självklart är det inte bra med två förluster, elitidrott går ut på att vinna och göra bra resultat. Men för mig kan man vara vinnare trots att man förlorar. Det kan ta tid, beroende på förutsättningar och resurser, men till slut blir man vinnare. Även om det är för många förluster just nu.

Nästkommande match för Sverige är genrepet inför EM-kvalet, 4 september mot Estland.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!