Gustav Engvall efter matchen mot England. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSGustav Engvall efter matchen mot England. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Gustav Engvall efter matchen mot England. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

Engvall: "Vore gött att släcka hemmanationen"

Publicerad

LUBLIN. Gustav Engvall startade i Sveriges premiärmatch mot England, men blev utbytt efter en timme.

Nu säger han att han inte alls känner sig säker på att få starta i nästa match, som spelas mot Polen. 

– Det gör man aldrig i det här laget, har aldrig gjort, säger Engvall.

Sverige premiärspelade mot England i U21-EM och fick med sig en poäng från mötet.

Nästa motståndare i turneringen, värdnationen Polen förlorade däremot sin första match mot Slovakien med 2-1, och måste ta poäng mot Sverige för att ha någon möjlighet att ta sig vidare från gruppen.

– Det blir en tuff match, verkligen. De är duktiga, och de har en lite annan press på sig än vad vi har. Men det skulle vara gött att släcka hemmanationen redan i andra matchen, så det hoppas vi på, säger Gustav Engvall.

Är det bra eller dåligt för er att Polen förlorade i går? 

– Det går att se lite olika på det där. Som jag ser på det spelar det nog inte så stor roll, gör vi vårt så klarar vi oss ändå. 

Hur ser du på era chanser att ta er vidare? 

– De är goda tycker jag. Vi spelade bra mot England och kunde vunnit, nu gjorde vi inte det men tar vi med oss den känslan in i nästa match så tror jag att vi har goda chanser.

"Det är bara ett plus"

Gustav Engvall startade matchen mot England, men blev utbytt efter en timmes spel när Carlos Strandberg kom in i stället. 

– Det är en hård konkurrens och vi har bra anfallare. Egentligen är det bara ett plus att vi kan slänga in Carlos, och Joel också som kommer att vara med nästa match. Så det är bra att ha lite alternativ, säger Engvall.

Känner du dig säker på din startplats? 

– Det gör man aldrig i det här laget, har aldrig gjort. Men så klart hoppas jag på att få spela, precis som alla andra. Jag är redo.

På presskonferensen dagen efter matchen mot England meddelar förbundskapten Håkan Ericson att det inte alls är säkert att samma lag som startade i första matchen kommer att spela mot Polen.

– För mig är det inte självklart att spela med samma lag bara för att det såg bra ut i går. Man får kolla på vad det är för egenskaper som krävs mot Polen. Det kan bli samma lag, men jag funderar fortfarande, säger Ericsson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag