England till Zlatan: Vi ber om förlåtelse

Publicerad

Han gjorde målet som hela fotbollsvärlden pratar om.

Nu ber England Zlatan Ibrahimovics om ursäkt.

Den engelska pressen har tidigare varit hård mot Ibrahimovic - men erkänner nu att man haft fel.

- Många här har fått omvärdera sin syn på Ibrahimovic, säger Duncan Wright på Daily Star.

Eftersnacket efter Zlatan Ibrahimovics fantastiska mål i invigningsmatchen på Friends arena handlade mycket om engelsmännens tidigare kritik mot svensken.

Under gårdagen var det många engelsmän som öppet erkände att de har haft fel om svensken genom åren.

- Han gjorde två mål mot Arsenal en gång med Barcelona, men annars så har jag alltid tidigare sett honom som en duktig spelare som inte kan hantera pressen i en riktigt hård match, säger Antony Kastrinakis, krönikör på The Sun.

Tar tillbaka all kritik

Även fotbollssajten goal.com gör avbön från sin Zlatan-kritik.

I ett öppet brev på sidan tar man förbehållslöst tillbaka sin tidigare kritik mot den svenske stjärnan.

"Du har övertygat en hel nation. Vi engelsmän tyckte att du tveklöst var en talangfull spelare, men framför allt en väldigt egenkär självutnämnd mästare. Vi förstår nu att det var fel."

Så skriver goal.com i inledningen av sitt brev där de hyllar Zlatan för prestationen mot England och samtidigt ger honom beröm för hela hans karriär.

- Det är klart att alla fotbollsintresserade har vetat om att Zlatan är bra. Men det är få personer i England som har haft samma åsikt som svenskar, fransmän och italienare, att han är en världsspelare. Det är bara att buga sig. Gör man ett sådant mål är man en världsspelare, säger Ian Chadband på Daily Telegraph.

"Bra jobbat"

Goal.com hyllar Zlatan genom hela det långa brevet, och avslutar så här:

"Din uppvisning har gett oss möjligheten att säga att vi alltid kände till din talang, men att den inte har synts fullt ut förrän du förnedrade Joe Hart . England välkomnar dig till vår fotbollshelgedom. Bra jobbat - vi trodde inte att du hade det i dig."

Innan Zlatan Ibrahimovic gick till PSG i somras spekulerades det i en flytt till Manchester City. Många av klubbens fans var negativa och sade att han inte vågade spela i England.

- Roberto Mancini gillar honom. Men fansen trodde inte att han skulle prestera i England. Jag tror att det är några som ångrar sig i dag, säger Chris Ostick, kolumnist på Manchester Evening News.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag