Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

'En lång kö, hörde att det blev uppståndelse'

Foto: / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: Mcmanus/Bpi/Rex/Shutterstock / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Victor Nilsson-Lindelöf har varit ryktenas man i Sverige efter succén i Benfica.

Nu talar han ut om Manchester United-ryktena, nya kontraktet i klubblaget, säsongen som gått, flickvännens uppmärksammade Twitterkonto - och den omtalade bilden där han signerade en United-tröja.

- Just då blev det extra stort. Det var en rolig grej så här efteråt, säger Nilsson-Lindelöf.

Victor Nilsson-Lindelöf har en succésäsong i Benfica bakom sig.

Ytterligare ett kvitto på det kom i dagarna då han blev framröstad i Årets lag i Portugal när spelarna själva fick lägga sina röster.

Nu är mittbacken med det svenska landslaget och är en given nyckelspelare när Sverige tar emot Vitryssland i VM-kvalmatchen på Friends arena under lördagen.

"Känns hedrande"

- Det känns hedrande att spelarna tycker att man gjort något bra, så det känns kul, säger han.

Hur ser du på säsongen du haft?

- Den har varit bra. Jag har fått mycket ansvar och spelat mycket matcher så det har varit jätteroligt och väldigt utvecklande.

Hur känns det att vara med A-landslaget?

- Alltid roligt att vara med grabbarna och representera sitt land.

Ryktena om Manchester United gick som intensivast i vintras och det ryktades om att José Mouriho var nära att värva svensken till United. Men någon övergång blev aldrig av. I stället förlängde "VNL"  sitt kontrakt med Benfica till sommaren 2021. Ett kontrakt som är värt omkring 10 miljoner kronor per år enligt uppgifter i portugisiska medier.

- Det känns bra att jag förlängde och jätteroligt. Jag förlängde med ett år.

Varför förlängde du?

- För att det kändes bra. Jag trivs bra i klubben och känner att jag utvecklas för varje dag. Det var ett enkelt val. Båda parter var väldigt nöjda och de var väldigt nöjda och då vill de ge mig ett tecken på att de är nöjda med vad jag har gjort där.

Det har lugnat ner sig lite vad det gäller ryktena kring dig. Känns det skönt?

- Det har skrivits mycket men det är inget jag lagt fokus på. Jag har alltid fokuserat på det som varit viktigt för mig och det är klubblaget. Det är ingen skillnad för mig.

Var det nära med Manchester United?

- Som sagt jag trivs bra i Benfica och det är där fokuset har varit. Det har skrivits mycket som jag sa men inget jag har lagt fokus på.

Finns det en tanke att du kan lämna i sommar?

- Det får vi ta då. Jag har ett långt kontrakt i Benfica och trivs bra där. Det är en storklubb och jag utvecklas varje dag. Jag är bara 22 år och det är ingen stress.

Det har skrivits väldigt mycket, har du förändrat något i ditt liv när du blivit en sådan offentlig person?

- Jag är exakt samma människa som jag var innan och lever exakt samma liv. Det är ingen skillnad på det sättet. Det är mest när man går ut på stan att man får mer uppmärksamhet.

- Men de i Portugal visar väldigt mycket respekt. De hälsar och drar inte sin livshistoria när de kommer fram. Det räcker med ett hej sedan är det bra.

"Det var en ganska lång kö"

Har du sagt åt din flickvän Maja Nilsson att tona ner sitt Twitterkonto?

- Det är hennes twitter och hon är väldigt rolig. Hon får göra exakt som hon vill. Jag bjuder på det. Hon tycker om att göra narr av mig, det är ingen fara. Om folk tycker det är roligt får hon göra det.


LÄS MER: Avslöjar pojkvännen - möt VNL:s flickvän Maja Nilsson: "Jag är jätterädd för att framstå som ytlig"


Det blev lite uppståndelse när du signerade en Manchester United-tröja i december förra året. Hur ser du på det så här i efterhand?

- Jag signerade alla tröjor. Det var alla slags lag och olika tröjor. Men just då blev det väl extra stort.

Tänkte du på att det var en United-tröja?

- Nej, jag tänkte inte på det. Det var en ganska lång kö där men jag hörde att blev lite uppståndelse. Men det var bara en rolig grej.