Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En besvikelse – det gör mig förbannad”

Nilla Fischer. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Nilla Fischer vid statyn av henne. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

En månad. 

Så länge fick Nilla Fischers staty vara i fred den här gången. Nu har den återigen saboterats.

– Det gör mig förbannad, säger Nilla Fischer till Corren. 

Den ursprungliga statyn vandaliserades i början av sommaren, då den kastats omkull från sin plats vid Stångån i Linköping. I början av juli var den återställd, men nu har någon eller några brutit loss fingrar på högra handen och ryckt sönder armen.

– Det är en besvikelse att människor inte kan ha tillräckligt med respekt för att låta våra avbilder vara. Det är andra gången de tar sönder min staty och de har haft sönder Caroline Segers också. Det känns väldigt tråkigt. Det visar bara att det är en lång väg att vandra. Det gör mig förbannad, säger Nilla Fischer till Corren.

Nilla Fischers staty vandaliserad på nytt: ”Förbannad”

Det var inför VM i Frankrike som Nilla Fischer, Hedvig Lindahl, Caroline Seger och Kosovare Asllani avbildades som statyer som senare placerades i respektive spelares hemstad. 

Det hela var en del i ett jämställdhetsprojekt av sponsorn Coca-cola och Svenska fotbollförbundet. 

Senast Fischers staty vandaliserades inledde polisen en förundersökning.

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”